Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

E în curs de elaborare documentaţia pentru o clădire nouă la Spitalul Judeţean Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » E în curs de elaborare documentaţia pentru o clădire nouă la Spitalul Judeţean Miercurea-Ciuc
E în curs de elaborare documentaţia pentru o clădire nouă la Spitalul Judeţean Miercurea-Ciuc

E în curs de elaborare documentaţia pentru o clădire nouă la Spitalul Judeţean Miercurea-Ciuc

Ședinţa ordinară a Consiliului Judeţean Harghita de la Joseni

În deschiderea şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Harghita, a cărei gazdă a fost cu această ocazie localitatea Joseni, Borboly Csaba i-a felicitat pe producătorii locali din zonă, amintind şi de recentele zile ale agricultorilor din comună. Pe ordinea de zi a şedinţei s-au aflat hotărâri care vizează spitalul judeţean, solicitările de finanţare ale unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, dar şi sprijinirea învăţământului profesional harghitean.

Investiţiile realizate în vederea sprijinirii activităţii spitalului judeţean continuă, fiind alocate noi fonduri în acest sens, de asemenea, s-a aprobat acordarea de stimulente financiare lunare pentru personalul medical şi de specialitate. În ceea ce priveşte mutarea secţiei spitalului judeţean care se află la Şumuleu-Ciuc, preşedintele CJ a menţionat că se află în curs elaborarea documentaţiei în vederea construirii unui imobil care să adăpostească această secţie, costurile în această privinţă ridicându-se la aproximativ 2,5 milioane de euro.

Prin aprobarea hotărârii privind rectificarea bugetară, Consiliul Judeţean, deşi dispune de o sumă mică, a alocat fonduri în vederea derulării acelor proiecte pentru care primăriile din judeţ au înaintat solicitare. Aceste solicitări pot fi consultate la următorul link: http://investitii.judetulharghita.ro/note-de-fundamentare (Solicitările localităţilor româneşti sunt următoarele: Topliţa – dotare laborator de biologie la Liceul O.C. Tăslăuanu şi centrală înştiinţare şi avertizare-alarmare; Bilbor – proiectarea modernizării unor drumuri comunale; Bălan – amenajare zonă verde centrală; Corbu – înfiinţare pepinieră didactică; Gălăuţaş – documentaţie pentru securitate la incendiu a şcolii gimnaziale; Sărmaş – întreţinere şi renovare sală de sport; Tulgheş – dotarea Serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă; Subcetate – modernizarea sistemului de iluminat public; Voşlăbeni – dotarea cu un buldoexcavator).

Învăţământul profesional va fi susţinut din sume provenite din rectificare bugetară. Astfel se vor utila atelierele, laboratoarele de la şcolile profesionale din Miercurea-Ciuc, Corbu, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni, unde tinerii vor avea posibilitatea să se califice în meseriile de mecanic auto, ospătar-bucătar, lucrător în domeniul silvic.

Şi în această lună Consiliul Judeţean asigură mare parte din bani pentru salariile angajaţilor Direcţiei Judeţene de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita. „Chiar şi din puţinii bani pe care i-a primit, Consiliul Judeţean va oferi sprijin acelor localităţi care au în momentul de faţă cea mai mare nevoie. Din sumele provenite din rectificarea bugetară vom sprijini şi proiectele europene aflate în curs de derulare, iar acolo unde nu se pot accesa fonduri, vom aloca bani din bugetul instituţiei. Dorim să construim o clădire nouă care să adăpostească secţia de boli infecţioase a spitalului judeţean, documentaţia aferentă acestei investiţii fiind în curs de elaborare. Guvernul încă nu a găsit o rezolvare pentru situaţia Direcţiei judeţene de asistenţă socială, însă Consiliul Judeţean, în funcţie de posibilităţi, va sprijini activitatea instituţiei subordonate. S-au votat hotărâri referitoare la cursurile de perfecţionare pentru cadrele medicale, reabilitarea drumurilor judeţene, acest ultim aspect având un efect pozitiv şi asupra turismului din judeţ. Toate aceste demersuri se fac în scopul dezvoltării judeţului”, a conchis preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.