Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

După 3 luni de la incendiul din comunitatea romă, a fost din nou panică la Șumuleu Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate » După 3 luni de la incendiul din comunitatea romă, a fost din nou panică la Șumuleu Ciuc
După 3 luni de la incendiul din comunitatea romă, a fost din nou panică la Șumuleu Ciuc
Sursa foto: Facebook - Balázs István

După 3 luni de la incendiul din comunitatea romă, a fost din nou panică la Șumuleu Ciuc

În această dimineață un nou incendiu a fost semnalat în comunitatea de romi din cartierul Șumuleu Ciuc, dar, din fericire, de această dată a fost unul de mici proporții.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” Harghita preciza că au fost afectate de incendiu trei case de locuit, la fața locului intervenind două autospeciale de stingere.

Korodi Attila, primarul municipiului Miercurea Ciuc, a fost la locul incendiului și ne-a declarat că sunt luate în considerare trei cauze care ar fi produs incidentul: o problemă la construcție, un cablu electric sau coșul de fum. Cauza izbucnirii incendiului urmează să fie stabilită de către specialiști, la fața locului fiind prezenți atât lucrători din cadrul ISU „Oltul” Harghita, cât și polițiști.

În același timp, edilul declara publicației noastre că la două dintre case au fost distruse acoperișurile, iar la o a treia au fost afectate grinzile. De asemenea, primarul le-a spus familiilor afectate de incendiul de azi dimineață că dacă au nevoie de ajutor și de cazare temporară pot să meargă alături de celelalte familii găzduite la sala de sport. Însă au refuzat ajutorul, precizând că vor gestiona ei situația. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.