Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

După 12 ani, topliţenii au dorit o schimbare: noul edil al municipiului este Dumitru Olariu | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Societate » După 12 ani, topliţenii au dorit o schimbare: noul edil al municipiului este Dumitru Olariu
După 12 ani, topliţenii au dorit o schimbare: noul edil al municipiului este Dumitru Olariu

După 12 ani, topliţenii au dorit o schimbare: noul edil al municipiului este Dumitru Olariu

  • În nordul judeţului, PSD a pierdut la Bilbor, dar a câştigat toate celelalte primării din zona românească

Partidul Social Democrat a reuşit să câştige 7 primării în judeţul Harghita, cea mai importantă fiind cea a Topliţei. Aici, în municipiul de pe Mureşul Superior, după 3 mandate, Stelu Platon i-a predat ştafeta contracandidatului său, Dumitru Olariu.

În Topliţa, din cei 13.017 alegători înscrişi pe listele electorale, s-au prezentat la urne doar 4.900 (37,64%), iar puţin peste 200 nu şi-au exprimat un vot valabil. Aşadar, cei 8 candidaţi şi-au împărţit 4.709 de voturi. Iar rezultatele au fost:

Dumitru Olariu (PSD) – 1.713 voturi (36,377%); Stelu Platon (PNL) – 1.434 voturi (30,45%); Mihai-Achim Calinovici (Alianţa USR PLUS) – 284 voturi (6,03%); Horaţiu Sever Nicu Hirişcău (PMP) – 253 voturi (5,37%).

Dumitru Olariu: Prin votul lor, topliţenii vor contribui la dezvoltarea municipiului

După câteva ore de la aflarea rezultatelor, Dumitru Olariu ne-a spus că doreşte să mulţumească tuturor topliţenilor pentru modul în care s-au mobilizat la vot, precum şi familiei sale şi echipei de campanie pentru susţinere.

De asemenea, acesta a dorit să precizeze că, duminică, topliţenii „au reuşit să-şi reia Topliţa, pentru că Topliţa este a topliţenilor, nu este a primarului, şi primarul este al topliţenilor”.

„Prin votul lor de duminică vor contribui la dezvoltarea municipiului în următorii 4 ani”, a mai spus viitorul primar al municipiului de pe Mureşul Superior.

***

Şi bilborenii au votat pentru schimbare. Aici s-a înregistrat o prezenţă la urne de 63,55%, Ilie-Daniel Hângan (PNL) câştigând cu un procent de aproape 70% (951 de bilboreni i-au acordat încrederea).

În celelalte comune româneşti din judeţ, locuitorii au avut încredere în PSD şi le-au mai acordat câte un mandat candidaţilor formaţiunii politice. Astfel, în Tulgheş a rămas Marcel Vancu, la Corbu, pentru al doilea mandat, este Romeo Ţepeş-Focşa (acesta fiind şi preşedintele filialei harghitene), în Gălăuţaş localnicii au optat pentru Radu Ţăran, în Subcetate noul primar este Vasile Rusu, în Sărmaş a rămas Valentin Mîndru, iar în Voşlăbeni este tot Mihail-Dumitru Tinca. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.