Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Dr. Konrád Judit, definitivată în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Sănătate » Dr. Konrád Judit, definitivată în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc
Dr. Konrád Judit, definitivată în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Dr. Konrád Judit, definitivată în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Dr. Konrád Judit a trecut cu brio probele concursului de manager pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă şi, cum nu au existat contestaţii, luni a semnat contractul care a pus capăt interimatului său, statornicind-o definitiv pe acest post

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a felicitat-o şi a adus în atenţia presei rezultatele bune pe care le-a obţinut în perioada provizoratului la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).

„Am văzut că sub conducerea (interimară – n.a.) dnei Konrád Judit, echipa spitalului a fost întărită, am văzut rezultatele obţinute atât în privinţa echipamentelor, cât şi a personalului. Putem vedea şi distincţia primită de la Preşedinţie (SJU a fost decorat, în aprilie 2018, de Preşedinţia României cu Ordinul „Meritul Sanitar”, în grad de Comandor – n.a.). Semnarea acestui contract este un pas important, care încheie o perioadă de incertitudini în ceea ce priveşte conducerea spitalului”, a declarat Borboly Csaba.

Preşedintele CJ a punctat că odată cu semnarea contractului de management „vor fi demarate concursurile pentru stabilizarea activităţii spitalului, vor fi demarate noi proiecte” şi „se vor achiziţiona echipamente noi”.

De asemenea, a evidenţiat faptul că datorită „ultimului act realizat de UDMR”, SJU din Miercurea Ciuc figurează pentru prima oară în bugetul naţional „cu o sumă concretă”, de 30,6 milioane de lei.

„Avem foarte multe lucruri pe care ar trebui să le facem, ca să fim un spital clinic regional. Trebuie să avem un vis, care să fie realizat pe această direcţie”, a adăugat Borboly Csaba.

Dr. Konrád Judit a afirmat că spitalul pe care îl conduce „se dezvoltă din toate punctele de vedere”.

„Strategia noastră pe termen mediu a devenit strategia noastră pe termen scurt. Modernizarea secţiilor, paşii făcuţi pentru înfiinţarea Laboratorului propriu de Analize Medicale, procurarea unui aparat de rezonanţă magnetică sau completarea personalului, toate acestea sunt criterii care deja au fost rezolvate pe parcurs, dar urmează să mai rezolvăm câţiva paşi, care o să conducă la obţinerea unei categorii mai înalte, la realizarea unui spital clinic”, a precizat managerul SJU din Miercurea Ciuc.

Dr. Konrád Judit a subliniat importanţa sprijinului echipei medicale şi, nu în ultimul rând, a opiniilor acestora, „critica colegilor şi a pacienţilor” fiind benefică soluţionării problemelor şi evoluţiei. „Deocamdată încă şoptim sloganul nostru, dar nu după multă vreme putem să-l spunem cu voce tare: Calitate înainte de toate!”, a declarat şefa SJU.

Potrivit acesteia, realizarea Departamentului de Cercetare şi Dezvoltare al spitalului reprezintă încă un pas în dezvoltarea instituţiei, dr. Konrád amintind în treacăt că la sfârşitul lunii martie va avea loc, în Miercurea Ciuc, o conferinţă ştiinţifică la care vor participa invitaţi şi profesori din patru centre universitare.

La finalul intervenţiei sale, managerul SJU a mulţumit pentru „colaborarea, conlucrarea şi sprijinul” acordat de Consiliul de Administraţie al spitalului, Consiliului Judeţean Harghita, Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului, Ministerului Sănătăţii şi „politicienilor noştri care ne ajută să obţinem aparatură de înaltă performanţă – RMN, CT, angiograf, litotritor, aparat Roentgen, la renovarea unor secţii, sterilizării blocului operator şi altele, şi fără de care nu ar fi putut ajunge la nivelul actual”.

Prof. dr. Lányi Szabolcs de la Universitatea „Sapientia”, membru al comisiei de examinare la concursul de manager, prezent la semnarea contractului, a explicat că obţinerea statutului de spital clinic regional reprezintă „viitorul” către care trebuie să tindă conducerea SJU. „Într-un astfel de spital, forţele sunt conduse împreună şi pentru dezvoltarea ştiinţifică a tratamentelor, şi pentru a putea crea noi cadre într-un proces de învăţământ. Acest proces deja a început, prin înfiinţarea unui, hai să-i spunem, centru de tratament transnaţional; există un centru de cercetare, ale cărui rezultate sunt aplicate direct la patul bolnavului, o cercetare aplicativă în domeniul medical, o invenţie de maximum 10 ani în domeniul mondial, pentru a aduce mai aproape rezultatele ştiinţifice, cu scopul de a-l face pe bolnav sănătos”, a arătat dr. Lányi Szabolcs.

Dr. Adrian Dobrică, medic specialist în chirurgie toracică, i-a urat succes în activitate dnei dr. Konrád Judit şi a asigurat-o de sprijinul personal şi al colectivului de medici. „Mergem mai departe, proiectele le avem, planurile le avem, visurile nu mai discutăm, rămâne să le punem în practică. Este momentul cel mai prielnic, acesta este momentul nostru, trebuie să nu-l ratăm”, a conchis dr. Adrian Dobrică.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.