Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Două noi infecţii cu noul coronavirus în unităţi de învăţământ din Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Învățământ » Două noi infecţii cu noul coronavirus în unităţi de învăţământ din Miercurea Ciuc
Două noi infecţii cu noul coronavirus în unităţi de învăţământ din Miercurea Ciuc

Două noi infecţii cu noul coronavirus în unităţi de învăţământ din Miercurea Ciuc

  • Una dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 confirmate în urma testelor RT-PCR este profesor la Liceul Tehnologic „Székely Károly”, iar cealaltă face parte din personalul de îngrijire al Grădiniţei „Tulipán”.

Purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Harghita, Adrian Pănescu, a declarat, marţi, că este vorba despre un cadru didactic, profesor de sport de la Liceul Tehnologic „Székely Károly” din Miercurea Ciuc, care a predat la patru clase.

„Întrucât în şcoala respectivă funcţiona conform scenariului hibrid de predare, jumătate de clasă fiind prezentă fizic la ore, iar cealaltă jumătate online, elevii care au intrat în contact cu profesorul respectiv şi au fost la şcoală săptămâna trecută, vor sta acasă şi vor susţine orele online în următoarele 14 zile, iar cei care au fost online se vor întoarce la şcoală în mod fizic, după dezinfectarea unităţii de învăţământ”, a precizat Adrian Pănescu.

Potrivit acestuia, s-au dispus măsuri de igienizare la nivelul spaţiilor comune din liceu, dar şi în clase, iar ancheta epidemiologică la nivelul cadrelor didactice cu care a intrat în contact cu profesorul respectiv este în derulare.

Cealaltă persoană confirmată cu COVID-19 este o îngrijitoare de la Grădiniţa-Creşă „Tulipán” din Miercurea Ciuc, unitatea de învăţământ preşcolar fiind închisă pentru 14 zile, la dispoziţia autorităţilor. Şi în acest caz a fost dispusă igienizarea generală, iar ancheta epidemiologică în rândul personalului grădiniţei este în derulare.

Cu cele două cazuri depistate recent, numărul infectării persoanelor din sistemul de învăţământ din Harghita a ajuns la patru, la începutul celei de-a doua săptămâni de şcoală.

Adrian Pănescu a precizat că până în prezent nu s-a înregistrat niciun caz de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul elevilor.

La data de 22 septembrie, situaţia epidemiologică la nivelul judeţului Harghita era următoarea: cazuri confirmate: 894 (11 cazuri noi în ultimele 24 de ore), persoane decedate: 35, persoane internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc şi Spitalul Gheorgheni: 86.

D. Mezey

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.