Două atracţii harghitene în competiţia Destinaţia Anului 2023 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 10 iunie 2023
Home » Timp Liber » Două atracţii harghitene în competiţia Destinaţia Anului 2023
Două atracţii harghitene în competiţia Destinaţia Anului 2023

Două atracţii harghitene în competiţia Destinaţia Anului 2023

Destinaţia Anului continuă drumul de a promova destinaţiile României, de a le susţine în drumul de afirmare ca branduri turistice, ajungând la a treia ediţie. Pentru ediţia din acest an, competiţia acoperă 9 categorii de destinaţii turistice. Acestea cuprind categorii deschise localităţilor sau regiunilor (cum ar fi oraşe care inspiră sau tărâmuri cu istorie şi tradiţie) şi categorii dedicate operatorilor turistici (de exemplu, parcuri de distracţie şi aventură sau boutique).

În urma nominalizărilor primite din partea publicului, peste 100 de destinaţii turistice din România s-au înscris formal în Clubul Destinaţia Anului, iar 60 dintre acestea au trecut de faza preliminară, fiind nominalizate pentru titlul de Destinaţia Anului. Prima TV prezintă Destinaţia Anului în vara lui 2023. Astfel, destinaţiile câştigătoare vor fi prezentate în cadrul a 10 emisiuni dedicate proiectului.

Printre destinaţiile din acest an se regăsesc şi două din judeţul Harghita.

Zona Băile Tuşnad este inclusă, alături de Pădurea Craiului Munţii Apuseni, Geoparcul Carpaterra, Ţara Dornelor, Ţara Haţegului, Eco Maramureş, Ţinutul Zimbrului Neamţ şi Colinele Transilvaniei în categoria Comori naturale. Această categorie va fi prezentată de Asociaţia de Ecoturism din România.

În cadrul categoriei Experienţe Gastronomice, prezentată de Asociaţia Gastro Local, vor concura: Casa Terra, Punct Gastronomic Local Bilbor, Gastro Local Alina Tonie, Gastro Local Delia Gal, Restaurant Kibuţ şi Valea Verde Retreat.

Oricine poate vota pentru una dintre destinaţiile din competiţie până pe 7 aprilie, pe platforma destinatiaanului.ro. Votul – să-l numim al publicului – va reprezenta o treime din scorul total; o altă treime din pondere este reprezentată de votul juriului (format din peste 100 de experţi şi lideri de opinie), iar o a treia treime va fi reprezentată, în premieră, de opinia publică naţională.

Anul trecut, în cadrul categoriei localităţi turistice, Topliţa a fost favorita publicului.

Mai multe detalii despre Destinaţia Anului 2023 pot fi găsite pe pagina de Internet: destinatiaanului.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.