Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Doi muncitori care au intrat într-un canal, decedaţi din cauza lipsei de oxigen | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Sport » Doi muncitori care au intrat într-un canal, decedaţi din cauza lipsei de oxigen
Doi muncitori care au intrat într-un canal, decedaţi din cauza lipsei de oxigen

Doi muncitori care au intrat într-un canal, decedaţi din cauza lipsei de oxigen

Doi muncitori din judeţul Mureş, de 43 şi, respectiv, 47 de ani, angajaţi ai unei firme din Cluj-Napoca, şi-au pierdut viaţa din cauza lipsei de oxigen, ieri, după ce au intrat într-un cămin de distribuţie a apei menajere din satul Bodogaia, comuna Secuieni. Unei a treia persoane, un localnic de 43 de ani, care a intrat în canal pentru a le acorda primul-ajutor, i s-a făcut rău la rândul ei şi a fost scoasă din canal conştientă şi stabilă, fiind transportată la spital, cu o ambulanţă SAJ, pentru investigaţii suplimentare.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că apelul la 112 a fost efectuat ieri, la ora 11:18, de către o a patra persoană, care a observat că cei trei bărbaţi sunt în căminul de distribuţie a apei menajere. Două din cele trei persoane au fost scoase din canal de cetăţeni şi una de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Cristuru Secuiesc.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Harghita şi un echipaj cu medic a sosit de la Odorheiu Secuiesc. Conform sursei citate, primul echipaj al SAJ a solicitat la faţa locului elicopterul SMURD, care a venit, însă nu a preluat pe nimeni, pentru că după manevrele de resuscitare nu s-a mai putut face nimic pentru cei doi muncitori, care au fost declaraţi decedaţi.

La locul incidentului s-au aflat şi două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Odorheiu Secuiesc. De altfel, cele două echipaje au fost solicitate să intervină la un incendiu (grajd cu şură) la Secuieni, unde au plecat direct de la Bodogaia.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a spus că la faţa locului s-a deplasat imediat o echipă operativă din cadrul Inspectoratului, care în urma primelor cercetări şi investigaţii efectuate a constatat că cei doi bărbaţi, angajaţi ai unei societăţi comerciale din judeţul Cluj, efectuau activităţi autorizate de punere în funcţiune a reţelei de apă din comuna Secuieni. La un moment dat, primul dintre aceştia a intrat într-un cămin amplasat la marginea DN 13/C, în zona centrală a satului Bodogaia, pentru a porni apa de la un robinet şi, cel mai probabil, văzând că nu mai revine la suprafaţă, cel de-al doilea a intrat după el, însă nici el nu a mai ieşit, motiv pentru care localnicul de 43 de ani a sărit în ajutorul lor, intrând şi el în canal, fără să reuşească să iasă.

În cazul celor doi mureşeni manevrele de resuscitare au fost efectuate timp de o oră şi 16 minute.

Conform sursei citate, din primele concluzii ale unui echipaj de intervenţie, din cadrul unei societăţi comerciale de distribuţie a gazelor, rezultă că în căminul în care a avut loc evenimentul nu sunt urme de gaz metan, astfel încât accidentul este posibil să fi fost cauzat de lipsa de oxigen, adâncimea căminului fiind de 2 m. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.