Doi angajați ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, infectați cu noul coronavirus | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 10 decembrie 2022
Home » Sănătate » Doi angajați ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, infectați cu noul coronavirus
Doi angajați ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, infectați cu noul coronavirus

Doi angajați ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, infectați cu noul coronavirus

Într-un comunicat de presă al unității de Parchet, semnat de prim-procurorul Cristian Grigore și de purtătorul de cuvânt al instituției, Răzvan-Iulian Iosifescu, se precizează că în cursul după-amiezii zilei de 29 septembrie, un angajat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19, în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență.

Direcția de Sănătate Publică a declanșat ancheta epidemiologică, fiind identificați contacții direcți: două persoane din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, care au fost izolate la domiciliu.

În ziua următoare, 30 septembrie, una dintre persoanele izolate la domiciliu a fost confirmată pozitiv la testul RT-PCR.

„Direcția de Sănătate Publică (DDP) Harghita nu a considerat necesară testarea angajaților, iar până în prezent nici un alt angajat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita nu a manifestat simptome de infectare. În urma discuțiilor cu reprezentanții DSP Harghita, s-a decis efectuarea unei dezinfecții generale a unității de parchet, sediul acesteia fiind închis începând cu data de 30 septembrie până în dat de 1 octombrie, la ora 12:00”, se precizează în documentul citat.

Numărul cazurilor de infecții cu noul coronavirus a ajuns, joi, în Harghita, la 1.030, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 31 de cazuri noi. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.