Distrugere de muniție rămasă neexplodată după cele două Războaie Mondiale, în localitatea Cârța | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 18 iulie 2024
Home » Societate » Distrugere de muniție rămasă neexplodată după cele două Războaie Mondiale, în localitatea Cârța
Distrugere de muniție rămasă neexplodată după cele două Războaie Mondiale, în localitatea Cârța

Distrugere de muniție rămasă neexplodată după cele două Războaie Mondiale, în localitatea Cârța

Echipajul pirotehnic din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) „Oltul” Harghita a intervenit, astăzi, pentru distrugerea controlată a unor elemente de muniție, rămase neexplodate după cele două Războaie Mondiale și care au fost descoperite de localnici pe raza județului.

Potrivit unui comunicat al ISU Harghita, echipajul pirotehnic din cadrul instituției a executat, în localitatea Cârța, o distrugere controlată de muniții și elemente de muniții rămase în urma conflagrațiilor mondiale, descoperite de cetățeni pe raza județului, în ultimele 3 luni și asanate de echipa pirotehnică a unității. Este vorba despre un proiectil exploziv calibru 150 mm și 3 bombe aruncător calibru 82 mm. Reprezentanții ISU Harghita atrag agenția asupra faptului că munițiile neexplodate reprezintă în continuare un real pericol, iar în cazul descoperirii unor astfel de elemente, oamenii trebuie să anunțe  imediat prin 112 și să respecte mai multe recomandări. Astfel, este important să nu le atingă, să nu le lovească sau să le miște din locul în care au fost descoperite. Totodată, în zona în care au fost găsite este posibil să existe și alte elemente de muniție neexplodată, drept pentru care nu trebuie să se permită accesul, să nu se facă focul și să nu se execute lucrări de îmbunătățiri sau săpături în zonă, până la sosirea echipei pirotehnice, care va cerceta zona și va efectua detectarea altor elemente de muniție.

„Nu lăsați copiii să se joace cu aceste elemente de muniție!”, a subliniat ISU Harghita. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.