Dispariţie reclamată după 15 ani! | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 2 decembrie 2023
Home » Societate » Dispariţie reclamată după 15 ani!
Dispariţie reclamată după 15 ani!

Dispariţie reclamată după 15 ani!

 Dispărutul a fost victima unui omor comis în 2001

Conform unui comunicat al IPJ Harghita, în data de 9 februarie, un cetăţean din Secuieni, F.M., s-a prezentat la Poliţia municipiului Odorheiu-Secuiesc, sesizând faptul că tatăl său, B.D., a dispărut de la domiciliu din anul 2001.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că în data de 01.01.2001, între B.D., pe de o parte şi B.N., soţia acestuia, pe de altă parte, a izbucnit un conflict spontan, în timp ce se aflau în locuinţa comună situată în Porumbenii Mari. În acest context, la un moment dat, B.N. i-a aplicat lui B.D. o lovitură cu un topor în zona capului, provocându-i leziuni ce au dus la decesul victimei. Imediat după comiterea faptei, B.N. a transportat cadavrul victimei într-o grădină aflată în spatele imobilului şi l-a îngropat într-o groapă utilizată pentru depozitarea varului.

În data de 26.02.2016, o echipă de poliţişti, însoţită de un specialist de la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Harghita a procedat la cercetarea locului în cauză, fiind găsite mai multe oseminte care aparţineau corpului victimei. În urma examinării acestora de către medicul legist s-a stabilit că decesul victimei a fost violent, acesta prezentând, în zona craniului, leziuni care s-au putut produce prin lovire cu un corp contondent. Din verificări s-a mai stabilit că B.N. a decedat la data de 26.10.2008.

Conform procedurilor, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de omor şi nedenunţare, urmând ca, după finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat, spre soluţionare, către Parchetul de pe lângă Tribunalul Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.