Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Dezinfecție totală la Palatul Administrativ, după ce unul dintre angajații consiliului județean a fost confirmat cu SARS-CoV-2 | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 februarie 2024
Home » Sănătate » Dezinfecție totală la Palatul Administrativ, după ce unul dintre angajații consiliului județean a fost confirmat cu SARS-CoV-2
Dezinfecție totală la Palatul Administrativ, după ce unul dintre angajații consiliului județean a fost confirmat cu SARS-CoV-2

Dezinfecție totală la Palatul Administrativ, după ce unul dintre angajații consiliului județean a fost confirmat cu SARS-CoV-2

Colectivul Consiliului Județean Harghita (CJ) își continuă activitatea în regim de telemuncă, acoperind necesitățile județului în toate domeniile aflate în competență. Palatul Administrativ va fi închis până miercuri, 24 iunie, inclusiv.

„Astăzi (vineri – n.a.), o colegă de-a noastră a fost testată pozitiv și este internată la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Miercurea Ciuc. Aș dori să vă spun că starea de sănătate a colegei noastre este stabilă, deocamdată nu are simptome și noi îi urăm însănătoșire grabnică. Am sunat-o și i-am transmis că întreg colectivul de lucru al CJ este alături de ea și alături de familia ei, că îi dorim ca perioada în care trebuie să stea la spital să fie cât mai ușoară și că o așteptăm să revină la locul de muncă”, a arătat președintele CJ Harghita, Borboly Csaba, într-un mesaj video postat pe pagina sa de socializare.

Clădirea Palatului Administrativ va fi supusă unei dezinfecții generale, angajații CJ, dar și ai celorlalte instituții care își au sediul în această clădire urmând să lucreze de acasă în perioada 22-24 iunie inclusiv. Accesul în clădire este oprit până la mijlocul săptămânii viitoare.

„În privința măsurilor luate, pot să vă spun că astăzi (vineri – n.a.) facem o dezinfecție generală a clădirii Palatului Administrativ, unde își au sediul și alte instituții. L-am rugat pe domnul prefect și, prin intermediul său, și pe ceilalți reprezentanți ai serviciilor deconcentrate care își au sediul în clădirea CJ, să încerce să se organizeze în așa fel încât în zilele de luni, marți și miercuri săptămâna viitoare să putem închide ușile instituției – atunci va trece o săptămână de când colega noastră a fost în această clădire – pentru ca toate posibilitățile de infectare să fie stopate, controlate și eliminate”, a declarat șeful administrației județene harghitene.

La final, a făcut apel la calm, dar și la responsabilitate din partea locuitorilor județului, rugându-i să evite deplasările în această perioadă, când numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 crește în ritm rapid.

„Vreau să îi liniștesc pe cârcotașii care consideră că acum CJ s-a închis că nu e așa. Activitatea se desfășoară normal în continuare, investițiile, lucrările de întreținere, pregătim proiecte europene, avem grijă de spitalul județean, încercăm să ajutăm cât putem localitățile, suntem prezenți la inundații. Așadar, CJ Harghita nu-și întrerupe activitatea. Și dacă vor mai fi cazuri pozitive – s-ar putea să fiu și eu, pentru că, din cauza funcției, există întrevederi de la care nu pot să lipsesc – și ce dacă? Așadar, liniște, calm și un weekend liniștit pentru toți. Și vă rog, dacă se poate, pe toți cei din Harghita, să rămânem acasă, cu familiile noastre, cu cei dragi, mai ales în Ciuc și Gheorgheni, în această perioadă în care numărul cazurilor pozitive crește foarte repede și mai ales să fim foarte atenți. Să avem grijă unii de alții”, a conchis președintele CJ Harghita, Borboly Csaba.

Potrivit celei mai recente statistici transmisă de Prefectura Harghita, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns, vineri, la 252. Temutul SARS-CoV-2 s-a răspândit și la secția de Cardiologie a Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, unde în ultimele trei zile au fost confirmate pozitiv la noul coronavirus 20 de persoane – 4 pacienți și 16 cadre medicale.

În ultimele cinci zile (de luni și până vineri) s-au înregistrat 47 de noi cazuri de COVID-19 în Harghita.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.