Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Sâmbătă, pe stadionul de fotbal din Bălan Demonstraţii de jocuri tradiţionale: ţurcă, oină, tir cu arcul | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Societate »
Sâmbătă, pe stadionul de fotbal din Bălan
Demonstraţii de jocuri tradiţionale: ţurcă, oină, tir cu arcul
<h5><i>Sâmbătă, pe stadionul de fotbal din Bălan</i></h5> Demonstraţii de jocuri tradiţionale: ţurcă, oină, tir cu arcul

Sâmbătă, pe stadionul de fotbal din Bălan
Demonstraţii de jocuri tradiţionale: ţurcă, oină, tir cu arcul

Asociaţia Ingens Risus din Miercurea Ciuc organizează sâmbătă, începând cu ora 14:00, un eveniment de prezentare a două proiecte europene: „Core Skills Through Kayaking” şi „Traditional European Sport Activities”. Cele două proiecte de sport sunt co-finanţate de Comisia Europeană, prin programul Erasmus+ şi reunesc organizaţii din România, Ungaria, Slovacia, Cehia şi Franţa.

În cadrul evenimentului, participanţii vor putea asista la demonstraţii de jocuri tradiţionale: ţurcă, oină, tir cu arcul, precum şi la prezentări asupra echipamentului de vâslit cu caiacul. Activităţile vor avea loc în aer liber, pe terenul de fotbal al oraşului Bălan.

Acest eveniment îşi propune să contribuie la creşterea interesului tinerilor de a practica sporturile menţionate mai sus. Totodată, prin acest eveniment membrii asociaţiei doresc să crească gradul de conştientizare asupra activităţilor cu caiacul, de a dezvolta cele 8 competenţe-cheie propuse de Comisia Europeană: competenţe de alfabetizare, competenţe multilingvistice, competenţe în domeniul ştiinţei, tehnologiei, ingineriei şi matematicii, competenţe digitale, competenţe personale, sociale şi de a învăţa să înveţi, competenţe cetăţeneşti, competenţe antreprenoriale şi competenţe de sensibilizare şi expresie culturală.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.