Copiii şi Vânătorii de MunteDe ziua lor, copiii din Miercurea-Ciuc au fost sărbătoriţi în avans | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 22 iunie 2024
Home » Societate »
Copiii şi Vânătorii de Munte
De ziua lor, copiii din Miercurea-Ciuc au fost sărbătoriţi în avans
<h5><i>Copiii şi Vânătorii de Munte</i></h5>De ziua lor, copiii din Miercurea-Ciuc au fost sărbătoriţi în avans

Copiii şi Vânătorii de Munte
De ziua lor, copiii din Miercurea-Ciuc au fost sărbătoriţi în avans

În această zi, parcul central din Miercurea-Ciuc a fost plin de bucurie. Militarii de la Brigada 61 Vânători de Munte „Gen. Virgil Bădulescu” au dorit să-i sărbătorească pe cei mici în avans, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului şi au organizat a doua ediţie a evenimentului intitulat Copiii şi Vânătorii de Munte.

Însoţiţi de părinţi ori bunici sau veniţi împreună cu clasa, cei mici au putut vedea şi proba o parte din echipamentele specifice vânătorilor de munte. Au putut intra într-o autospecială a Poliţiei Militare şi să-i pornească sirena ori să se urce pe motocicleta din cadrul aceleiaşi structuri. Specific vânătorilor de munte este echipamentul de schi şi de escaladă, care a fost şi el expus. Aici, în special copiii mai mari, au putut obţine şi informaţii despre cum poate fi folosit un echipament de alpinism sau informaţii despre schiurile din dotare. A fost amenajat şi un atelier de supravieţuire, fiind montat şi un cort.

Nu au lipsit nici activităţile în care au fost implicaţi cei mici: peretele de căţărare sau tiroliana, foarte căutate de copii, dar şi sfoara rezistentă (celebrul joc în care două echipe trag de câte un capăt al unei sfori cu obiectivul de a-l trage pe adversar în partea sa).

Însă, cel mai căutat atelier a fost cel de pictură pe faţă.

Lt. psiholog Loredana Tothăzan ne-a vorbit despre această zi atât din calitatea ei de militar, cât şi de mamă.

„Având în vedere că 1 iunie va fi în weekend, am vrut să furăm un pic startul şi să-i bucurăm pe copii cu nişte ateliere care sunt specifice activităţii militarilor.

Ca militar, a fost puţin solicitant, pentru că a trebuit să organizăm toată această activitate. Ca mamă, nu există o bucurie mai mare decât zâmbetul pe faţa unui copil care se bucură atunci când vede bucurie în jur”, spunea lt. psiholog Loredana Tothăzan.

Printre vizitatori s-a aflat şi inspectorul şcolar general adjunct al IŞJ Harghita, Cristinel Glodeanu. Acesta remarca că organizarea unor astfel de evenimente reprezintă un lucru foarte bun deoarece „elevii sunt învăţaţi în acest spirit de a respecta tradiţiile, valorile”, precum şi faptul că la acestea participă, deopotrivă, copii români şi copii maghiari, creându-se unitatea şi diversitatea.

„Le urăm părinţilor multă sănătate şi îi preţuim pentru faptul că au grijă de copii. Le mulţumim şi cadrelor didactice pentru faptul că sunt alături de copii şi sunt în permanenţă la dispoziţia elevilor pentru a le transfera bagajul de cunoştinţe.

Acest parteneriat şcoală – familie – armată este un parteneriat benefic şi, în primul rând, vreau să le urez copiilor un sincer La mulţi ani! în numele Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita”, spunea Cristinel Glodeanu.

Un mesaj a transmis şi Marius Ţepeluş, subprefect al judeţului Harghita: „Nu am cuvinte suficiente cât să mulţumesc oamenilor din comandamentul Brigăzii 61 Vânători de Munte Gen. Virgil Bădulescu pentru că au provocat astăzi copiilor din Miercurea-Ciuc atâta bucurie, veselie şi fericire, prin joc şi voie bună – o activitate care a devenit deja o tradiţie de Ziua Internaţională a Copilului în oraşul nostru.

Se ştie doar că toţi copiii au o admiraţie şi o apreciere sinceră faţă de militari, cum numai sufletele lor inocente şi pure o ştiu exprima.

Să fie sănătoşi toţii copiii planetei şi să trăiască în pace şi bună înţelegere”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.