Miercurea-Ciuc:De mâine, cinematograful își va recăpăta scopul de a rula filme | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 13 iunie 2024
Home » Timp Liber »
Miercurea-Ciuc:
De mâine, cinematograful își va recăpăta scopul de a rula filme
<h5><i>Miercurea-Ciuc:</i></h5>De mâine, cinematograful își va recăpăta scopul de a rula filme

Miercurea-Ciuc:
De mâine, cinematograful își va recăpăta scopul de a rula filme

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, și reprezentantul ADI Pro Cultura Siculi, Antal Sándor, acesta fiind și cel care se va ocupa de administrarea cinematografului, au anunțat că începând de joi, 14 aprilie, în Miercurea-Ciuc vor fi proiectate cu periodicitate filme.

Korodi Attila spunea că s-a reușit acest lucru după ce au fost parcurși mai mulți pași, iar unul dintre aceștia a fost transferarea clădirii în administrarea ADI Cultura Pro Siculi, asociați care se ocupă și de Casa de Cultură a Sindicatelor. Scopul a fost facilitarea organizării de astfel de evenimente, inclusiv proiecțiile de filme.

„Mă bucur că am reușit să bifăm acest lucru. Cinematograful va porni cu proiecții permanente de filme, pe anumite zile ale săptămânii și un orar bine stabilit, care nu va fi influențat de programele culturale și care, probabil, se va lărgi în a doua parte a verii și cu alte zile din timpul săptămânii”, preciza edilul municipiului.

Antal Sándor spunea că, pentru început, cinematograful va funcționa în zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică. În fiecare zi, de la ora 20:00, va rula un film comercial sau artistic, iar sâmbăta și duminica, de la ora 17:00, vor fi filme pentru familie și pentru copii.

Filmele vor fi aduse la diverși furnizori din țară și vor fi selectate în funcție de succesul avut în alte orașe. Deocamdată, preciza Antal Sándor, au fost aduse filme de la Filmtett, dar urmează să se colaboreze și cu alți furnizori.

În ceea ce privește traducerile, tot Antal Sándor preciza că sunt filme care nu au subtitrări în limba română și sunt dublate în maghiară sau în română.

Korodi Attila, spunea că programul va fi unul care să satisfacă toate comunitățile, iar echipa de achiziție a filmelor va trebui să găsească aceste modalități, pentru că va trebui acoperită și comunitatea românească.

Programul primelor proiecții

Joi, 14 aprilie, ora 20:00 – Spider-Man: No Way Home (sincron în limba maghiară).

Vineri, 15 aprilie, ora 20:00 – The Worst Person in the World (subtitrat în limba română).

Sâmbătă, 16 aprilie: ora 17:00 – Clifford the Big Red Dog (sincron în limba maghiară); ora 20:00 – Spider-Man: No Way Home (sincron în limba maghiară).

Duminică, 17 aprilie: ora 17:00 – Clifford the Big Red Dog (sincron în limba maghiară); ora 20:00 – The Worst Person in the Wolrd (subtitrat în limba română) (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.