De la Târgu Mureş vor fi coordonate, din punct de vedere militar, toate acţiunile forţelor pentru operaţi speciale din ţară | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » Societate » De la Târgu Mureş vor fi coordonate, din punct de vedere militar, toate acţiunile forţelor pentru operaţi speciale din ţară
De la Târgu Mureş vor fi coordonate, din punct de vedere militar, toate acţiunile forţelor pentru operaţi speciale din ţară

De la Târgu Mureş vor fi coordonate, din punct de vedere militar, toate acţiunile forţelor pentru operaţi speciale din ţară

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a afirmat că de la Târgu Mureş vor fi coordonate, din punct de vedere militar, toate structurile forţelor pentru operaţii speciale din ţară.

„Pentru municipiul Târgu Mureş este un eveniment deosebit, în sensul că, în procesul de transformare, dezvoltare şi modernizare a Armatei, pentru prima dată funcţionează în municipiu o structură centrală a Ministerului Apărării Naţionale, respectiv Comandamentul forţelor pentru operaţii speciale, care a fost operaţionalizat cu data de 1 martie 2003. De aici, de la Târgu Mureş, de la acest comandament, vor fi coordonate, din punct de vedere militar, toate structurile forţelor pentru operaţii speciale, inclusiv cei de la forţele terestre, forţele aeriene şi forţele navale”, a declarat Mircea Duşa, făcând referire la recenta decizie de înfiinţare a acestui comandament la Târgu Mureş.

Mircea Duşa a participat la ceremoniile organizate la împlinirea a 15 ani de la înfiinţarea Batalionului 610 Operaţii Speciale „Vulturii” din Târgu Mureş. La eveniment a fost prezent şi vicepremierul Paul Stănescu, care a remarcat gradul ridicat de pregătire al militarilor mureşeni.

„Mă bucur foarte tare, întâmplător am fost astăzi aici, am vorbit cu domnul secretar de stat Mircea Duşa şi am venit cu multă plăcere şi mult interes, fiind 15 ani de la înfiinţarea corpului de armată operaţiuni speciale. Cred că militarii sunt foarte bine pregătiţi, îşi asumă foarte multe riscuri, am venit cu drag astăzi”, a spus Paul Stănescu.

Cu ocazia aniversării a 15 ani de la înfiinţarea Batalionului 610 Operaţii Speciale „Vulturii” şi a sărbătoririi Zilei Forţelor pentru Operaţii Speciale, Brigada 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” a organizat sâmbătă o serie de manifestări, prin care a prezentat tehnica militară din dotarea militarilor din forţele speciale.

Astfel, în centrul municipiului Târgu Mureş, sâmbătă, a avut loc o expoziţie de tehnică militară, un ceremonial urmat de o paradă militară de amploare. (Agerpres)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.