De ce are nevoie Chelsea pentru a se lupta cu adevărat la titlu în sezonul următor de Premier League? | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Sport » De ce are nevoie Chelsea pentru a se lupta cu adevărat la titlu în sezonul următor de Premier League?
De ce are nevoie Chelsea pentru a se lupta cu adevărat la titlu în sezonul următor de Premier League?

De ce are nevoie Chelsea pentru a se lupta cu adevărat la titlu în sezonul următor de Premier League?

(articol publicitar)

Chelsea este una dintre cele mai puternice formații din Premier League și toată lumea se aștepta ca echipa pregătită de Thomas Tuchel să se lupte la titlu în sezonul care tocmai s-a încheiat. Până la urmă, în primul sezon petrecut pe banca albaștrilor, germanul a adus trofeul UEFA Champions League. Cei pasionați de pariurile live puteau să fie siguri sezonul trecut că odată ce a deschis scorul, șansele erau foarte mici ca Chelsea să mai fie egalată. Cu toate acestea, în această stagiune am văzut o stagnare și chiar o oarecare capitulare spre final de sezon, locul trei fiind asigurat cu o etapă înainte de final – nici nu a mai putut fi vorba de o luptă la titlu.

Însă pentru ca echipa de pe Stamford Bridge să ajungă măcar aproape de nivelul celor mai puternice două formații din Anglia, Manchester City și Liverpool, va fi nevoie de câteva transferuri importante vara aceasta.

Pe cine ar trebui să aducă Chelsea în perioada de transferuri?

  1. Un fundaș sau chiar doi ar trebui să fie principalele ținte

Chelsea are nevoie neapărat să își întărească defensiva după plecările a doi dintre cei mai importanți și valoroși fundași din întreg lotul. Antonio Rudiger a părăsit formația din Londra și la fel a făcut și Andreas Christensen. Cei doi au reprezentat adevărați stâlpi defensivi și vor trebui înlocuiți de urgență dacă Chelsea vrea să aibă șanse la titlu sezonul viitor. Poate că plecarea lui Fikayo Tomori nu a fost o idee așa bună până la urmă. Astfel, londonezii s-ar putea orienta spre Simakan, unul dintre cei mai promițători fundași din Bundesliga și poate chiar spre clasicul Koulibaly de la Napoli, un fundaș cu experiență și valaore dovedită al o echipă de top. De Ligt este și el întotdeauna o variantă, dar ce mai scumpă dintre toate – Chelsea nu ar mai avea bani probabil pentru a cumpăra încă un fundaș, atât de necesar, mai ales că nu știm cât va fi dispus să investească noul patron.

2. Chelsea are nevoie de un atacant

Chiar dacă nimeni nu este dispus încă să renunțe la Romelu Lukaku, belgianul a dezamăgit în sezonul care s-a încheiat și nu reprezintă o certitudine pentru sezonul viitor. Havertz poate să joace rolul de vârf până la un punct, astfel că Chelsea trebuie să ia serios în considerare să aducă un vârf autentic pe Stamford Bridge. Variante nu sunt prea multe, iar cea mai bună pare să fie în acest moment Christopher Nkunku de la RB Leipizg. Problema este că ar fi încă un vârf foarte promițător care a venit din Bundesliga, la fel cum a fost și Timo Werner. Germanul a eșuat pe Stamford Bridge și pare că tranziția spre Premier League dinspre Bundesliga nu este cea mai ușoară. O opțiune poate mai inspirată, dar cumva la fel de scumpă este canadianul Jonathan David de la Lille, una dintre senzațiile din Ligue 1.

Așadar Chelsea trebuie să investească serios în această vară și să își întărească lotul dacă vrea să aibă șanse la titlu.

sursa foto: unsplash.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.