De 1 mai, intrarea va fi liberă în bazinul de înot din Miercurea-Ciuc pentru toată lumea, în limita capacităţii piscinei | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Timp Liber » De 1 mai, intrarea va fi liberă în bazinul de înot din Miercurea-Ciuc pentru toată lumea, în limita capacităţii piscinei
De 1 mai, intrarea va fi liberă în bazinul de înot din Miercurea-Ciuc pentru toată lumea, în limita capacităţii piscinei

De 1 mai, intrarea va fi liberă în bazinul de înot din Miercurea-Ciuc pentru toată lumea, în limita capacităţii piscinei

  • Bazinul Csíki Csobbanó serbează astfel împlinirea a 10 ani de la inaugurare

Pe 1 mai se împlinesc 10 ani de la inaugurarea bazinului de înot din Miercurea-Ciuc. Cu această ocazie administratorii piscinei vor organiza un eveniment aniversar: Ziua porţilor deschise. Practic, toată lumea va putea intra şi utiliza gratuit bazinul de înot şi saunele, în limita capacităţii şi după ce se înregistrează în prealabil.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri de Páll Andrea, directorul SC Csíki Sport és Rekreatív SRL, o firmă a municipalităţii care administrează piscina, şi Norbert Trandafir, responsabilul cu bazinele, a fost prezentat programul zilei de 1 mai, dar şi dotarea acestuia.

„Pe 1 mai este ziua Bazinului Csiki Csobbanó şi intenţionăm să organizăm o zi deschisă, în care să serbăm aceşti 10 ani de existenţă. În ziua de 1 mai o să fie intrarea liberă pentru toată lumea, în limita posibilităţilor bazinului”, a spus Norbert Trandafir.

Conform acestuia, în bazin vor putea intra deodată 130 de persoane, pentru 3 ore. După trei ore, dacă este atinsă capacitatea maximă a bazinului, pot intra celelalte persoane. „Primul criteriu este ca acele persoane să ştie să înoate, să aibă echipament complet. Bineînţeles, nu se poate consuma alcool în incinta bazinului. Sperăm să vină cât mai multe persoane, să se simtă cât mai bine şi să ne vedem de acum încolo cu cât mai multe persoane care vor veni şi vor beneficia de bazin”, a spus responsabilul cu bazinele.

De asemenea, acesta a declarat că gratuit vor putea fi utilizate şi saunele. Sunt două saune, una finlandeză, cu o capacitate de 12 persoane, şi una cu infraroşu, în care pot intra deodată 8 persoane.

Cei care doresc să participe la acest eveniment aniversar trebuie să se înregistreze în prealabil. Înregistrarea se poate face pe pagina de Facebook a bazinului de înot Csiki Csobbanó: https://fb.me/e/2wuXNnnVL. Programul în ziua de 1 mai va fi între orele 09:00 şi 21.00.

În acest an se intenţionează renovarea bazinului de înot

Administratorul SC Csíki Sport és Rekreatív SRL, Páll Andrea, a spus că societatea municipalităţii administrează mai multe baze sportive: Sala Sporturilor, bazinul de înot, sala de sport de la Liceul „Kós Károly” şi mofeta de la Harghita Băi.

Aceasta a explicat că de când a fost preluată în administrare piscina, anul trecut, au fost făcute mai multe investiţii, fiind înlocuite două filtre şi motoarele de la celelalte filtre. „În fiecare vară efectuăm lucrările de întreţinere necesare. În acest an intenţionăm să realizăm o intervenţie de o mai mare amploare decât de obicei: vom zugrăvi întreaga piscină, vom înlocui filtrele, vom renova saunele şi vom moderniza sistemul de acces. Anul viitor dorim să ne extindem oferta prin amenajarea unei saune cu aburi şi a unei săli de sare”, a declarat Páll Andrea.

Bazinul de înot din Miercurea-Ciuc are o capacitate totală în tribune de 600 de persoane. Capacitatea bazinului este de 130 de persoane.

În ceea ce priveşte numărul de vizitatori, Norbert Trandafir a spus că, în cadrul programului destinat pentru elevi, săptămânal aproximativ 1.000 de copii vin la bazin pentru lecţii de înot. În acelaşi timp, alţi 300 de copii de la cluburile sportive se antrenează în piscină. Pe lângă aceştia, mai este un grup care vine constant, au abonament, şi mai sunt şi cei care plătesc pentru fiecare intrare. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.