Daruri speciale doar pentru şase familii norocoase din judeţ… | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 decembrie 2023
Home » Sănătate » Daruri speciale doar pentru şase familii norocoase din judeţ…
Daruri speciale doar pentru şase familii norocoase din judeţ…

Daruri speciale doar pentru şase familii norocoase din judeţ…

Chiar dacă în seara de Ajun Moşul nu a reuşit să treacă pe la Maternitate, în a doua şi a treia zi de Crăciun a trecut pe acolo, făcând fericite şase familii din Harghita, care aveau să primească cu dragoste un dar ceva mai special. Este vorba, după cum îmi spunea dr. Demeter Ferenc, managerul SJU Miercurea-Ciuc, despre şase copii, frumoşi şi sănătoşi, care au venit pe Lume în zile de mare sărbătoare, spre bucuria părinţilor şi a medicilor care au vegheat atent prima clipă de viaţă a lor…

Şi dacă ei şi personalul medical de la Maternitate nu au fost foarte solicitaţi, la Unitatea de Primiri Urgenţe a fost puţin mai altfel, cu toate că, potrivit domnului Demeter, conform statisticilor nici în acest caz nu s-a depăşit limita unor zile normale.

Dovadă că din totalul celor 190 de persoane care au fost înregistrate acolo, 50 au fost internate, celelalte solicitând ajutorul pentru boli respiratorii (39), boli cardiace (18), traumatisme/plăgi/luxaţii (48), stări de ebrietate (13), heteroagresiuni (11), boli neurologice (16), varicelă (2), boli diareice (5), afecţiuni specifice obstreticii-ginecologiei (16) ş.a.m.d., toate soluţionate aici, acasă.

Cu urarea ca cei mici să se bucure de sănătate şi de o lume mai bună, iar cei mari să se bucure de ei şi de un an îmbelşugat, tuturor un călduros „La Mulţi Ani!”. (Şt.D.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.