Cursuri suspendate la Bălan, din cauza condițiilor meteo nefavorabile | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Învățământ » Cursuri suspendate la Bălan, din cauza condițiilor meteo nefavorabile
Cursuri suspendate la Bălan, din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Cursuri suspendate la Bălan, din cauza condițiilor meteo nefavorabile

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri seara, de Inspectoratul Școlar Județean Harghita, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, directorii de la unităţile de învăţământ „Liviu Rebreanu” şi „Geo Bogza” din orașul Bălan au solicitat suspendarea cursurilor în data de 6 februarie. La Liceul „Liviu Rebreanu” este vorba de cinci grupe de preşcolari, patru clase de învăţământ primar, patru clase de învăţământ gimnazial şi cinci clase de învăţământ liceal, totalizând un număr de 200 de elevi şi 111 preşcolari.

La Şcoala Gimnazială „Geo Bogza”, cursurile se suspendă pentru 16 clase de învăţământ primar şi gimnazial, cu un efectiv de 260 de elevi.

Reluarea activităţii se va face vineri, 7 februarie, în cazul în care condiţiile meteo vor permite, iar recuperarea materiilor se va face în cursul săptămânii viitoare.

Potrivit datelor transmise inspectorului școlar general adjunct, prof. dr, Cristinel Glodeanu, la ora transmiterii acestei știri Bălanul nu are curent electric, un perete de la sala de sport a orașului a căzut, mai mulți arbori au fost doborâți de vântul puternic, la fel și mai multe cabluri, care sunt la pământ.

Mai multe mașini autospeciale ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență intervin în zonă, pentru îndepărtarea arborilor și cablurile de pe arterele circulate. (D.M.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.