Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cum să dai cea mai tare petrecere pentru copilul tău acasă | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 24 mai 2024
Home » Timp Liber » Cum să dai cea mai tare petrecere pentru copilul tău acasă
Cum să dai cea mai tare petrecere pentru copilul tău acasă

Cum să dai cea mai tare petrecere pentru copilul tău acasă

Se apropie ziua copilului tău și anul acesta vrei să-i pregătești ceva cu totul deosebit? Atunci este momentul să te apuci de treabă și să începi să pui pe hârtie toate detaliile de care ai nevoie pentru a organiza cea mai tare petrecere chiar la tine acasă.

Dacă nu ai mai sărbătorit până acum ziua fetiței sau a băiețelului în intimitatea căminului, este recomandat să te ghidezi după câțiva pași simpli pentru a te asigura că totul va ieși exact așa cum vă doriți cu toții.

Pregătește lista invitaților împreună cu cel mic/cea mică

Care sunt cei mai buni prieteni ai copilului tăi și pe cine și-ar dori să invite la marele eveniment? Ca să nu omiți pe cineva, consultă-te cu fetița/băiețelul și află pe cine vrea să cheme. Pe lângă prietenii de grădiniță sau școală, poate mai are prieteni și în jurul blocului pe care și i-ar dori alături la petrecere. Așa că faceți o listă cu invitații și anunță-i pe toți din timp.

Gândește-te la o temă potrivită

Care va fi tema petrecerii? Pentru a găsi răspunsul corect este bine să lași copilul să vină cu o idee. Indiferent de desenele sau poveștile pe care le preferă copilul tău, este necesar să stabilești de la bun început tematica. În funcție de ea, vei alege modul de decorare al camerei, vei stabili meniul și vei putea cumpăra accesoriile necesare unei petreceri reușite.

Pregătește camera în care va avea loc petrecerea

Pentru că tot este o ocazie specială, pune-i la dispoziție copilului cea mai mare cameră din casă pentru petrecere, adică livingul. Va avea, probabil, mulți invitați și va fi nevoie de loc pentru a se putea juca în voie. Așadar, apucă-te să pregătești sufrageria pentru eveniment cum se cuvine. Mută piesele mici de mobilier (măsuța de cafea, scaunele) în așa fel încât centrul camerei să rămână gol. Dacă vorbim de o petrecere pentru copii, utilizarea unei canapele extensibile pe post de spațiu de joacă poate fi o idee genială. Transformă canapeaua în tărâmul fermecat unde invitații sunt așteptați, de exemplu, să îi ofere cadourile sărbătoritului/sărbătoritei. Pe lângă acest lucru, mai poți decora încăperea cu baloane, ghirlande, flori și elemente reprezentative tematicii alese.

Gustările, băuturile și desertul

Meniul petrecerii va fi stabilit tot în funcție de tematică. Spre exemplu, dacă tema este „Tom și Jerry”, decorează masa cu elementele centrale ale acestui desen animat. Nu uita să alegi felurile de mâncare preferate de cel mic/cea mică. Și, bineînțeles, tortul trebuie să fie unul personalizat și să fie de dimensiuni mari. Tortul este unul dintre cele mai așteptate momente ale unei petreceri reușite, așa că asigură-te că va fi suficient de mare pentru a satisface pofta de dulce a copiilor.

Un moment artistic inedit

Înainte de aducerea tortului, sărbătoritul/sărbătorita își poate surprinde invitații cu un număr artistic memorabil. Orice copil are o înclinație artistică când este mic – cântatul, dansul, recitatul unei poezii într-un mod unic, pictatul etc. și se poate folosi de talentul său chiar la petrecerea dată în cinstea lui/ei, pentru a-i uimi pe toți.

Gata! Ai totul plănuit ca la carte, iar acum nu-ți mai rămâne decât să te apuci de treabă. Cu puțină creativitate și cu toate detaliile puse la punct, petrecerea copilului va fi una de neuitat.

sursa foto: shutterstock

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.