Cultură de cannabis, descoperită în comuna Feliceni | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 23 iunie 2024
Home » Societate » Cultură de cannabis, descoperită în comuna Feliceni
Cultură de cannabis, descoperită în comuna Feliceni

Cultură de cannabis, descoperită în comuna Feliceni

În urma mai multor percheziţii au mai fost ridicate şi 3 kg din acest drog, provenite din plantaţie, un suspect fiind cercetat

Un bărbat de 36 de ani, din municipiul Odorheiu Secuiesc, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc, fără drept, pentru consum propriu, după ce a iniţiat o cultură de cannabis în satul Tăureni, comuna Feliceni, din care a recoltat plante ce urmau să fie ambalate şi comercializate.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, săptămâna trecută, pe raza municipiului Odorheiu Secuiesc a fost identificat tânărul de 36 de ani, care deţinea, în autoturismul utilizat, aproximativ 270 grame cannabis (sub formă de muguri) porţionate şi ambalate în 60 de punguliţe. De asemenea, a mai fost găsită şi cantitatea de 490 grame de fragmente vegetale (frunze şi inflorescenţe) din specia cannabis.

Conform sursei citate, după aceasta au fost efectuate două percheziţii domiciliare, în urma cărora a mai fost găsită cantitatea de 2,3 kg cannabis, constând într-un număr de 28 de crenguţe puse la uscat.

„Din cercetările efectuate de către poliţiştii SCCO Harghita, s-a stabilit faptul că întreaga cantitate de droguri ridicată provine dintr-o cultură iniţiată de către suspect în cursul lunii mai 2018 pe raza satului Tăureni, comuna Feliceni, judeţul Harghita, atât în scop de comercializare, cât şi pentru consumul său propriu. S-a procedat la recoltarea de către organele de poliţie a culturii respective, ocazie cu care au fost ridicate un număr de 27 de plante din specia cannabis, cu dimensiuni cuprinse între 140-360 cm, cultivate pe o suprafaţă totală de aproximativ 200 mp”, potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita.

Verificările au mai relevat „faptul că suspectul s-a ocupat periodic de îngrijirea acestora, iar începând cu luna septembrie a început să recolteze din plantele respective”.

Probele ridicate de la bărbat au fost expertizate de specialişti din cadrul Laboratorului Central de Analiză şi Profil al Drogurilor al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate.

În primă fază, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, după care s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Pentru faptele comise, bărbatul riscă pedeapsa cu închisoarea între 3 luni şi 10 ani.

Acţiunea a fost desfăşurată, săptămâna trecută, de poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Harghita, sprijiniţi de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean şi Direcţia Operaţiuni Speciale, sub coordonarea procurorului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.