Destinaţia Anului 2024Cu două zile înainte de finalul votului publicului, 3 destinaţii din Harghita erau printre cele mai apreciate | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » (Inter)Național »
Destinaţia Anului 2024
Cu două zile înainte de finalul votului publicului, 3 destinaţii din Harghita erau printre cele mai apreciate
<h5><i>Destinaţia Anului 2024</i></h5>Cu două zile înainte de finalul votului publicului, 3 destinaţii din Harghita erau printre cele mai apreciate

Destinaţia Anului 2024
Cu două zile înainte de finalul votului publicului, 3 destinaţii din Harghita erau printre cele mai apreciate

Mâine este ultima zi în care se mai pot vota cele mai atractive destinaţii turistice din România în cadrul competiţiei Destinaţia Anului 2024.

Dintre 13 categorii, la 11 contează şi votul publicului, acesta fiind deschis până pe 8 mai, online, pe site-ul destinatiaanului.ro.

Alături de turiştii care au fost în acele locuri şi chiar s-au simţit bine, motiv pentru care au acordat votul lor, a fost şi mândria locală, comunităţile mobilizându-se pentru a aduce în poziţii fruntaşe destinaţiile.

Organizatorii competiţiei Destinaţia Anului 2024 au făcut publică lista destinaţiilor aflate între primele 5 poziţii cu două zile înainte de finalul votului. Printre acestea se află şi trei destinaţii din judeţul nostru, acestea luptându-se la un loc pe podium.

În categoria Regiuni Eco-turistice, Băile Tuşnad şi Împrejurimile concurează alături de Colinele Transilvaniei, Delta Dunării, Ţara Dornelor şi Ţara Haţegului.

Mini Transilvania Parc se află în competiţie la Distracţie şi aventură cu Dino Parc Râşnov, Domeniile Murani Timiş, Povestea Calendarului şi Valea cu Poveşti.

Iar la Experienţe gastronomice, Casa VLC din Bilbor se luptă pentru podium cu Restaurant Kibutz, Casa Timiş, Mama Cozonacilor şi Valea Verde.

În afară de aceste destinaţii, din judeţul nostru au mai fost înscrise în competiţie şi au ajuns în finală: Staţiunea Borsec şi Topliţa, la categoria Staţiuni turistice, respectiv Alpine Coaster, la Distracţie şi aventură.

Votul publicului va conta pentru o treime din scorul total, alături de o treime obţinută prin votul unui juriu format din peste 200 de experţi, şi o treime atribuită percepţiei publice evaluate prin rezultatele Cercetării Sociologice Destinaţii Vizionare. Câştigătoarele competiţiei de anul acesta vor fi anunţate pe 21 mai.

În anul 2022, Topliţa a fost câştigătoarea Destinaţia Anului, la categoria localităţi turistice. Anul trecut, în finală s-au aflat două destinaţii din judeţul nostru: Zona Băile Tuşnad (în categoria Comori naturale) şi Casa VLC Bilbor (la categoria Experienţe gastronomice, unde s-a clasat pe locul 3).

Destinaţia Anului este o competiţie de interes naţional organizată în parteneriat cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Alianţa Pentru Turism, Institutul Oraşelor Vizionare (IOV), Asociaţia Cred în România, Federaţia Industriei Hoteliere din România (FIHR), Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică din România (FAPT), RoBoostAntreprenoreşti, Re-Patriot, Urlaub in Rumänien, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Asociaţia de Ecoturism din România (AER).

Potrivit destinatiaanului.ro, platforma promovează „nu doar destinaţiile câştigătoare, ci orice colţ frumos al României. Zecile de milioane de impresii online şi vizualizări TV, miile de preluări în presa centrală şi în pagini adresate turiştilor străini, sutele de postări ale influencerilor parteneri fac din Destinaţia Anului un vehicul puternic de promovare”.

Concursul a crescut de la an la an, astfel că la actuala ediţie s-au înscris peste 300 de destinaţii turistice, ceea ce înseamnă de trei ori mai mult ca în 2023. Din totalul celor 41 de judeţe, plus municipiul Bucureşti, 35 au avut cel puţin o destinaţie înscrisă.

Ca o premieră, în acest an, competiţia s-a extins şi în Republica Moldova, fiind cuprinse 7 destinaţii.

Pentru finală au fost selectate 129 de destinaţii, acestea fiind împărţite în 13 categorii, din care la 11 se poate vota. Printre destinaţiile din finală se regăsesc şi 6 din judeţul nostru. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.