Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

CSM: Kelemen Hunor a afectat independența justiției | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 23 februarie 2024
Home » Politic » CSM: Kelemen Hunor a afectat independența justiției
CSM: Kelemen Hunor a afectat independența justiției

CSM: Kelemen Hunor a afectat independența justiției

Membrii plenului CSM au votat în favoarea concluziilor inspectorilor judiciari, care au stabilit că declaraţiile făcute de Elena Udrea şi Kelemen Hunor au afectat independenţa sistemului judiciar în ansamblul său, dar şi independenţa magistraţilor la care cei doi deputaţi au făcut referire în afirmaţiile lor.

În cazul liderului UDMR, Kelemen Hunor, CSM a sesizat Inspecţia Judiciară după ce acesta a spus că fostul ministru Zsolt Nagy, condamnat în dosarul privatizărilor strategice, a fost nedreptăţit şi că “trebuie să fie foarte clar” că acest caz nu este unul de corupţie şi că nu există nicio dovadă împotriva lui Zsolt Nagy.

„Mai există cazul lui Nagy Zsolt, care a fost nedreptăţit şi condamnat la închisoare. Libertatea înseamnă altceva pentru Nagy Zsolt. Trebuie să fie un lucru foarte clar: cazul lui nu este un caz de corupţie, nu există nicio dovadă împotriva sa, nu s-a privatizat nicio firmă de stat pe vremea lui. Din stenogramele înregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui şi în baza acelor stenograme a fost condamnat Nagy Zsolt. El are nevoie de sprijnul nostru, de solidaritatea noastră. Cu siguranţă nu va renunţa la lupta pentru adevăr, nici noi nu trebuie să renunţăm la lupta pentru adevăr”, spunea Kelemen Hunor.

Foştii miniştri Codruţ Şereş şi Zsolt Nagy au fost încarceraţi în 27 ianuarie, după ce au fost condamnaţi definitiv de instanţa supremă la 4 ani şi 8 luni, respectiv 4 ani de închisoare, în dosarul privatizărilor strategice, alături de alte persoane. (MEDIAFAX)

 

Comentarii:

comentarii

3 comments

  1. Și dacă a încălcat independența justiției, ce i se întâmplă? Nimic. Pa.

  2. Nu sunt un adept al ideilor politicienilor de mai sus, dar s-a ajuns in situatia in care puterea judecatoreasca se crede si se comporta ca o supraputere. Inspectia judiciara a CSM nu se ocupa cu ilegalitatile magistratilor ci cu cei care uzeaza de dreptul constitutional la exprimare, la cuvant. CSM-ul isi permite sa cenzureze inclusiv declaratiile politice ale parlamentarilor, ceea ce este fara discutie o incalcare a Constitutiei facuta de reprezentantii puterii judecatoresti.

  3. Oriunde priviţi, vedeţi oameni din toate categoriile – tineri şi vârstnici, de culoare şi albi, educaţi şi needucaţi – realizând lucruri extraordinare şi contribuind semnificativ la progresul societăţilor în care trăiesc. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa:albastreala_75@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.