Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Creștere a numărului cazurilor de gripă în județ | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 22 februarie 2024
Home » Sănătate » Creștere a numărului cazurilor de gripă în județ
Creștere a numărului cazurilor de gripă în județ

Creștere a numărului cazurilor de gripă în județ

Numărul cazurilor de îmbolnăvire de gripă a crescut, săptămâna trecută, în județul Harghita, mai multe persoane prezentându-se la medic și cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare.

Potrivit ultimelor date făcute publice de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Harghita, în perioada 29 ianuarie – 4 februarie, în județ au fost înregistrate 87 de îmbolnăviri de gripă, ceea ce reprezintă o creștere cu 60 de cazuri față de săptămâna precedentă. Dintre persoanele care au contractat virusul gripal, 16 au fost internate în spital și nu a fost înregistrat, din fericire, niciun deces asociat îmbolnăvirii de gripă.

În ceea ce privește infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare, DSP Harghita a informat că, pe parcursul săptămânii trecute, au fost raportate de către medicii de familie 5.256 de astfel de cazuri, în creștere cu 211 față de săptămâna anterioară, doar 4 dintre acești pacienți fiind internați în spital.  În schimb, numărul cazurilor de pneumonie a înregistrat o scădere, de la 483 în perioada 22-28 ianuarie, la 461 săptămâna trecută. 

Din cauza creșterii numărului cazurilor de îmbolnăvire de gripă, Spitalul Județean de Urgență Miercurea-Ciuc a anunțat introducerea, din data de 5 februarie, de restricții de vizitare a pacienților, excepții fiind doar în cazul celor aflați în stare critică. Totodată, este obligatorie purtarea măștii de protecție în ambulatoriu, cabinetele de specialitate, sălile de examinare și în zonele de așteptare, respectiv pe coridoarele din unitatea medicală. (E.G.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.