Faţă de anul trecut:Creştere a numărului accidentelor grave pe şoselele harghitene în timpul sezonului estival | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 9 decembrie 2023
Home » Societate »
Faţă de anul trecut:
Creştere a numărului accidentelor grave pe şoselele harghitene în timpul sezonului estival
<h5><i>Faţă de anul trecut:</i></h5>Creştere a numărului accidentelor grave pe şoselele harghitene în timpul sezonului estival

Faţă de anul trecut:
Creştere a numărului accidentelor grave pe şoselele harghitene în timpul sezonului estival

În acest sezon estival, 10 persoane şi-au pierdut viaţa pe drumurile din judeţ în urma unor accidente, cu 3 mai multe faţă de perioada similară a anului trecut.

Potrivit unei statistici furnizate de către Serviciul Rutier din cadrul IPJ Harghita, în perioada mai – august, în judeţul nostru au fost 216 accidente rutiere, cu 3 mai multe faţă de anul trecut. Dintre acestea, 48 au fost accidente grave, şi aici înregistrându-se o creştere cu 6.

În ceea ce priveşte bilanţul accidentelor grave, în perioada mai – august 2023, pe şoselele harghitene şi-au pierdut viaţa 10 persoane, 45 au fost rănite grav, iar 23 au fost rănite uşor. Comparând cu aceeaşi perioadă din anul trecut, sunt creşteri la toate cele 3 categorii: cu 3 mai mult la numărul persoanelor decedate şi cu câte 6 la cel al răniţilor.

Cauzele principale a accidentelor soldate cu decese au fost viteza şi depăşirile neregulamentare – bilanţul acestora a fost de 5 morţi şi 6 răniţi grav. Însă, cele mai multe accidente grave s-au produs ca urmare a abaterilor bicicliştilor, acestea soldându-se cu o persoană decedată şi 11 rănite grav.

Referitor la accidentele uşoare, conform sursei citate, în perioada mai – august au fost înregistrate 168 de astfel de evenimente, în urma cărora 205 de persoane au fost rănite (cu 15 mai puţine faţă de anul trecut). Şi aici abaterile bicicliştilor au reprezentat principala cauză a producerii acestora – 48 de evenimente. A urmat viteza (28) şi neacordarea de prioritate (19).

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.