Coronavirus Harghita: Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns marţi la 389 | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 30 septembrie 2023
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita: Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns marţi la 389
Coronavirus Harghita: Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns marţi la 389

Coronavirus Harghita: Numărul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2 a ajuns marţi la 389

În judeţul Harghita, de la începutul pandemiei şi până astăzi au fost confirmate un număr de 389 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, cu 41 mai multe decât marţea trecută. Din totalul persoanelor confirmate cu SARS-CoV-2, 295 s-au vindecat, 75 se află internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc şi în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, sub supraveghere medicală, 8 persoane au solicitat externarea spre a urma tratament la domiciliu, iar 11 au decedat. În ordinea crescătoare a numărului de îmbolnăviri, Harghita se află pe locul 16 în ţară.

Pe teritoriul României, de la începutul crizei medicale şi până astăzi au fost confirmate 33.585 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (cu 637 mai multe decât luni), 658 de infectaţi au fost externaţi la cerere, iar 1.931 au decedat.

La nivel mondial au murit 568.628 de persoane infectate, ceea ce înseamnă că de luni până marţi au încetat din viaţă 3.704 de oameni din cauza virusului.

Acţiuni de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în judeţ

Sub autoritatea Instituţiei Prefectului Harghita, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au acţionat şi luni, la nivelul judeţului, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară în zonele cu un aflux mare de cetăţeni.

Echipele de control, formate din 117 specialişti din cadrul MAI, au controlat 94 de restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement. De asemenea, au fost verificate 79 de mijloace de transport şi au fost legitimate 214 persoane, dintre care nouă s-a constatat că nu respectă măsurile de protecţie individuală.

„Ca şi în acţiunile precedente, au fost transmise sute de mesaje preventive şi avertizări, atât operatorilor economici cât şi persoanelor fizice, iar celor nouă persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală avertismentele le-au fost transmise prin procese verbale de contravenţie”, arată Biroul de presă din cadrul IPJ Harghita.

Conform sursei citate, în perioada următoare acţiunile pentru protejarea sănătăţii vor continua, „sens în care recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, atât pentru propria siguranţă cât şi pentru protejarea semenilor”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.