Coronavirus Harghita: Încă un caz confirmat în județ; astfel, numărul persoanelor care au fost infectate cu COVID-19 a ajuns la 17 | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 23 ianuarie 2023
Home » Societate » Coronavirus Harghita: Încă un caz confirmat în județ; astfel, numărul persoanelor care au fost infectate cu COVID-19 a ajuns la 17
Coronavirus Harghita: Încă un caz confirmat în județ; astfel, numărul persoanelor care au fost infectate cu COVID-19 a ajuns la 17

Coronavirus Harghita: Încă un caz confirmat în județ; astfel, numărul persoanelor care au fost infectate cu COVID-19 a ajuns la 17

Potrivit Instituției Prefectului – Județul Harghita, numărul de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 a ajuns la 17. Dintre acestea, două persoane s-au vindecat; o persoană a decedat; 13 persoane se află internate la Spitalele din Odorheiu Secuiesc și Miercurea Ciuc, sub supraveghere medicală; iar o altă persoană testată la COVID-19 în județul Harghita, al cărei rezultat a fost pozitiv, a fost transferată la un spital din județul de domiciliu.

De asemenea, sunt în desfășurare anchete epidemiologice și se efectuează teste la COVID-19 pentru contacții simptomatici ai persoanelor internate în spitale.

Conform sursei citate, la nivelul județului Harghita situația epidemiologică și măsurile de prevenire a răspândirii coronavirus, COVID-19, la data de 20 aprilie, ora 13:00, era:

  • 194 persoane aflate în carantină instituționalizată;
  • 290 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
  • 379 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
  • 4.254 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Amenzi de peste 50.000 de lei pentru încălcarea interdicțiilor de circulație

Conform sursei citate, în cursul zilei de duminică, lucrătorii IPJ Harghita, împreună cu reprezentanții Poliției Locale din Odorheiu Secuiesc, Toplița și Gheorgheni, au efectuat verificări la 164 de persoane. Totodată, pentru nerespectarea interdicțiilor de  circulație, au aplicat 32 de sancțiuni în valoare totală de 38.000 de lei. Tot ieri, polițiștii au executat și 3 acțiuni punctuale, la care au participat 52 de polițiști, în cadrul cărora au fost legitimate 370 persoane și au fost verificate 215 vehicule. Au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.780 lei.

În același timp, jandarmii harghiteni au aplicat un număr de 13 sancțiuni contravenționale, respectiv 7 amenzi în valoare totală de 14.000 lei și 6 avertismente, după cum urmează: 3 amenzi, în valoare totală de 6.000 de lei, de către Detașamentul 1 Jandarmi Mobil Miercurea Ciuc și 4 amenzi, în valoare totală de 8.000 de lei, și 6 avertismente de către jandarmi din cadrul Detașamentului 4 Jandarmi Gheorgheni.

Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr. 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

∗∗∗

Informațiile referitoare la numărul persoanelor depistate pozitiv, în urma unor teste COVID-19, numărul de teste efectuate și starea de sănătate a pacienților depistați pozitiv se face doar de Grupul de Comunicare Strategică, care este singurul abilitat să confirme sau să infirme informații apărute în spațiul public referitoare la aceste aspecte – a mai arătat biroul de presă din cadrul Prefecturii Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.