Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus Harghita: 94 de cazuri noi de luni până marţi | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Sănătate » Coronavirus Harghita: 94 de cazuri noi de luni până marţi
Coronavirus Harghita: 94 de cazuri noi de luni până marţi

Coronavirus Harghita: 94 de cazuri noi de luni până marţi

La nivelul judeţului Harghita, de la începutul pandemiei şi până astăzi la ora prânzului s-au confirmat 1.478 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2, din care 94 în ultimele 24 de ore ale raportării. Din totalul persoanelor confirmate cu noul coronavirus, 950 s-au vindecat şi 58 au decedat. 232 de persoane sunt internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc şi în Spitalul Gheorgheni, iar 238 sunt izolate la domiciliu. De asemenea, 751 persoane se află în carantină la domiciliu.

Harghita a atins pragul de 1,5 la sută după criteriul coeficientului infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori.

Prefectura Harghita reaminteşte cetăţenilor „că este în vigoare Hotărârea nr. 16/07.08.2020 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, prin care se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri etc. de pe teritoriul judeţului Harghita. De asemenea, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, pe raza judeţului, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior, precum şi pe toate arterele pietonale intens frecventate şi în alte zone aglomerate”.

În perioada ultimelor 24 de ore de la raportarea de azi, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, a continuat activităţile specifice de prevenire a răspândirii noului coronavirus, în special prin verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară. În acest interval de timp, pe raza judeţului Harghita au acţionat 161 de poliţişti, din care 81 au fost angrenaţi direct în activităţi contextuale pe COVID-19, la care au fost cooptaţi şi 12 poliţişti locali, îndeosebi în zonele cu un aflux mare de cetăţeni.

În cadrul celor 36 de acţiuni, desfăşurate independent şi/sau în cooperare cu alte structuri MAI, ori instituţii cu atribuţii în domeniu, au fost verificate 53 de unităţi economice şi 73 de obiective sau alte locaţii, respectiv restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement. De asemenea, au fost verificate 72 de mijloace de transport, din care 47 de mijloace de transport public în comun şi au fost legitimate 625 de persoane, dintre care 21 s-a constatat că nu respectau măsurile de protecţie individuală, toate cele 21 de persoane aflate în această situaţie fiind sancţionate contravenţional, cu avertisment/amendă, în cuantum total de 1.500 de lei.

3.109 de cazuri noi la nivel naţional

La nivel naţional, până astăzi pe teritoriul României au fost confirmate 160.461 cazuri de infectare, cu 3.109 mai multe decât la proxima raportare.

În intervalul 12 octombrie (ora 10:00) – 13 octombrie (ora 10:00), au fost raportate 68 de decese (48 de bărbaţi şi 20 femei), astfel că totalul celor trecuţi la cele veşnice din pricina virusului COVID-19 în România se ridica ieri la 5.535 de persoane. Acestora li se adaugă 126 de cetăţeni români care au decedat în străinătate.

Ca urmare a încălcării prevederilor privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, de luni până marţi la prânz, 4.364 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 651.702 de lei.

Totodată, reamintim cetăţenilor să ia în considerare doar informaţiile verificate prin sursele oficiale şi să apeleze pentru recomandări şi alte informaţii la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgenţă, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetăţenilor şi este valabilă pentru apelurile naţionale, de luni până vineri, în intervalul orar 08:00-20:00. De asemenea, românii aflaţi în străinătate pot solicita informaţii despre prevenirea şi combaterea virusului la linia special dedicată lor: +4021/320.20.20.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.