Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus 3 august Harghita: 81 de noi cazuri într-o săptămână | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 23 mai 2024
Home » Sănătate »
Coronavirus 3 august
Harghita: 81 de noi cazuri într-o săptămână
<h6><i>Coronavirus 3 august</i></h6> Harghita: 81 de noi cazuri într-o săptămână

Coronavirus 3 august
Harghita: 81 de noi cazuri într-o săptămână

În judeţul Harghita, de la începutul pandemiei şi până astăzi au fost confirmate un număr de 545 cazuri de persoane infectate cu COVID-19, cu 81 mai multe decât lunea trecută. Din totalul persoanelor confirmate, 410 s-au vindecat, 104 se află internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în Spitalul suport COVID-19 din Odorheiu Secuiesc, în Spitalul Gheorgheni şi Spitalul Topliţa, sub supraveghere medicală, 14 persoane se află în izolare la domiciliu, iar 17 au decedat.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne au acţionat, la nivelul judeţului Harghita, pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară în zonele cu un aflux mare de cetăţeni.

Echipele de control au fost formate din 51 de poliţişti, 20 de jandarmi, 2 pompieri, 9 poliţişti locali şi un reprezentant al ANPC.

Au fost verificate 142 de restaurante, terase, parcuri, diferite spaţii de cazare, zone de picnic şi alte zone de agrement. Totodată, au fost verificate 27 de mijloace de transport şi au fost legitimate 115 persoane, în cazul a 28 dintre ele constatându-se că nu respectă măsurile de protecţie individuală.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, în urma acţiunilor de control au fost aplicate 43 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, dar şi pentru încălcarea legislaţiei rutiere şi a prevederilor legale pe linie economică şi altele în context COVID-19, în cuantum total de 68.580 de lei.

„Acţiunile pentru protejarea sănătăţii întregii comunităţi vor continua şi în perioada următoare, sens în care recomandăm tuturor cetăţenilor să respecte măsurile de protecţie sanitară, atât pentru propria siguranţă cât şi pentru protejarea semenilor. De asemenea, reamintim operatorilor economici că nerespectarea măsurilor dispuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus poate fi sancţionată inclusiv cu limitarea sau suspendarea pe o durată determinată a activităţii”, atrag atenţia poliţiştii harghiteni.

Peste 54.000 de cazuri în ţară

Pe teritoriul României, de la începutul crizei medicale şi până astăzi, au fost confirmate 54.009 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19, ceea ce înseamnă că în ultima săptămână au fost identificate 8.107 cazuri noi, 824 dintre acestea apărând în ultimele 24 de ore de la raportarea de duminică.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 302 persoane au fost reconfirmate pozitiv, şase din acestea aflându-se în judeţul Harghita.

Până azi la ora 13:00, 2.432 de cetăţeni români infectaţi cu COVID-19 au decedat.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore de la data raportării, 1.601 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 494.075 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate 2 infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Mai mult de 18 milioane de oameni din întreaga lume au fost depistaţi cu COVID-19. Aproape 700.000 de persoane au murit

Cel puţin 18.011.763 de cazuri, dintre care 687.941 de decese, au fost raportate în special în Statele Unite, ţara cea mai afectată din lume cu 4.657.693 de cazuri dintre care 154.793 de morţi, în Brazilia (2.733.677 de cazuri dintre care 94.104 decese) şi în India (1.750.723, 37.364),potrivit unui bilanţ realizat de France Presse. Ritmul pandemiei, care a făcut aproape 700.000 de victime, continuă să se accelereze la nivel mondial, cu un milion de cazuri suplimentare detectate în mai puţin de 4 zile. Numărul de infecţii reflectă doar o parte din numărul real de cazuri, în timp ce multe ţări utilizează testele numai pentru urmărire sau nu dispun de resurse suficiente pentru a desfăşura mari campanii de depistare.

Îndoieli asupra vaccinurilor dezvoltate de Rusia şi China

Imunologul Anthony Fauci, vocea raţiunii ştiinţifice din Statele Unite cu privire la pandemia de COVID-19, şi-a exprimat îndoieli cu privire la siguranţa vaccinurilor dezvoltate în prezent de Rusia şi China.

„Sper cu adevărat că ruşii şi chinezii îşi testează vaccinurile înainte de a le administra”, a declarat Fauci în timpul unei audieri în Congresul american. „Să afirmi că dispui de un vaccin gata de a fi distribuit înainte chiar de a-l testa este, după părerea mea, problematic, ca să nu spun mai mult”, a adăugat respectatul director al Institutului american de boli infecţioase, care consideră că SUA nu vor fi nevoite să depindă de vaccinurile altor ţări. Rusia a anunţat săptămâna trecută că speră să înceapă producţia industrială a două vaccinuri COVID-19 concepute de cercetătorii din centrele de cercetare de stat începând din septembrie sau octombrie, Moscova nefăcând cunoscute date ştiinţifice care să susţină siguranţa şi eficacitatea vaccinurilor sale. În acelaşi timp, au fost făcute cunoscute încercările unui institut chinez de cercetare militară realizate în comun cu grupul farmaceutic CanSino Biologics. Armata chineză a autorizat utilizarea acestui vaccin în rândurile militarilor la sfârşitul lunii iunie, chiar înaintea începerii ultimelor faze ale testării.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.