Copil de 11 ani, rătăcit la pelerinajul de la Șumuleu-Ciuc, găsit de polițiști | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Copil de 11 ani, rătăcit la pelerinajul de la Șumuleu-Ciuc, găsit de polițiști
Copil de 11 ani, rătăcit la pelerinajul de la Șumuleu-Ciuc, găsit de polițiști

Copil de 11 ani, rătăcit la pelerinajul de la Șumuleu-Ciuc, găsit de polițiști

  • 17 pelerini, printre ei și un copil, au avut nevoie de asistență medicală

IPJ Harghita precizează că, într-un punct de defluire a persoanelor participante la slujba religioasă, ce a avut loc pe dealul Șumuleul  Mic, doi cetățeni străini s-au adresat polițiștilor spunându-le că fiul lor, în vârstă de 11 ani, s-a rătăcit. Polițiștii s-au mobilizat pentru localizarea copilului și l-au găsit pe băiat în scurt timp.

Tot cu ocazia pelerinajului, polițiștii au venit în ajutorul unei femei pe care au observat-o că nu se poate deplasa, probabil din cauza din cauza stării de epuizare fizică. Oamenii legii au transportat-o cu autospeciala de poliție până la locul de întâlnire cu membrii grupului din care făcea parte.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltul” Harghita, precizează că 17 persoane au fost asistate medical de către echipajele angrenate în misiune. Dintre acestea, o persoană cu afecțiuni cardiace a fost transportată la spital, pentru investigații medicale suplimentare, iar 16 persoane, cu diferite afecțiuni medicale și traumatisme, au primit îngrijiri, în vederea restabilirii stării de sănătate, atât la Postul Medical Avansat, cât și în punctul de prim ajutor, amplasate pe Dealul Șumuleu, respectiv în parcarea Catedralei Franciscane.

Din numărul total de pelerini care au avut nevoie de intervenția echipelor medicale, unul a fost un copil, 16 persoane adulte și 5 cetățeni maghiari.

Conform Primăriei Miercurea-Ciuc, în acest an, la pelerinajul religios de Rusalii de la Șumuleu-Ciuc, au fost între 310 și 330 de mii de persoane.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.