Copiii care au ajuns în spital din tabăra de la Lacu Roşu, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 12 iunie 2024
Home » Societate » Copiii care au ajuns în spital din tabăra de la Lacu Roşu, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi
Copiii care au ajuns în spital din tabăra de la Lacu Roşu, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi

Copiii care au ajuns în spital din tabăra de la Lacu Roşu, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi

Zece copii din judeţul Timiş care au fost internaţi, în noaptea de marţi spre miercuri, la Secţia de Pediatrie a Spitalului Municipal Gheorgheni, cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, au fost externaţi, astăzi, cu acordul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, ca urmare a evoluţiei favorabile a stării de sănătate a acestora, a informat, printr-un comunicat de presă, unitatea medicală.

Potrivit comunicatului Spitalului Municipal Gheorgheni, după internare şi efectuarea examinărilor clinice, copiii au primit îngrijirile medicale necesare, iar în urma tratamentelor starea pacienţilor s-a ameliorat, nemaiprezentând simptome de vărsături, febră şi greaţă. „Instituţia noastră a informat permanent părinţii copiilor internaţi atât telefonic, cât şi personal despre starea de sănătate a acestora. În data de 07.07.2022, după întrunirea organizată cu părinţii şi în urma evoluţiei favorabile a stării de sănătate, pacienţii au fost externaţi cu acordul DSP Harghita, instituţie cu care spitalul nostru a ţinut legătură permanentă”, se arată în comunicatul Spitalului Municipal Gheorgheni. (E.G.)

Amenzi de 50.000 de lei, aplicate de poliţişti la operatori economici din staţiunea Lacu Roşu

Poliţiştii harghiteni împreună cu specialişti din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Harghita au desfăşurat, miercuri, o acţiune pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul turismului, asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică în perioada sezonului estival şi respectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor la operatori economici din staţiunea Lacu Roşu.

Potrivit Biroului de presă din cadrul IPJ Harghita, în urma acestei acţiuni au fost aplicate trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 50.000 de lei.

***

Reamintim că marţi, la o pensiune din Lacu Roşu, aproximativ 20 de copii, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, aflaţi în tabără, au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară. Biroul de presă al ISU „Oltul” Harghita a informat atunci că la faţa locului s-au deplasat 3 echipaje, cu autospeciala pentru transport personal şi victime multiple din cadrul Detaşamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă SAJ Gheorgheni.

După ce au fost evaluaţi medical, copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 13 ani, iniţial, au refuzat transportul la spital. Ulterior, însă, 12 dintre aceştia au fost transportaţi la Spitalul Municipal Gheorgheni, pentru investigaţii medicale de specialitate.

În acest caz, Direcţia de Sănătate Publică Harghita a declanşat o anchetă. Reprezentanţii DSP Harghita au precizat că instituţia nu a fost informată despre organizarea taberei respective, deşi organizatorii trebuie să solicite aviz de la DSP.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.