Controale inopinate pentru depistarea elevilor care fumează în timpul orelor sau în pauze | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Învățământ » Controale inopinate pentru depistarea elevilor care fumează în timpul orelor sau în pauze
Controale inopinate pentru depistarea elevilor care fumează în timpul orelor sau în pauze

Controale inopinate pentru depistarea elevilor care fumează în timpul orelor sau în pauze

O serie de controale inopinate s-au desfăşurat, pe parcursul lunii trecute, în unităţile de învăţământ de nivel gimnazial şi liceal din cinci oraşe ale judeţului Harghita, scopul fiind depistarea elevilor care fumează în timpul orelor sau în pauze.

Aceste controale se desfăşoară în baza Ordinului Prefectului judeţului Harghita nr. 621/2019, privind prevenirea şi combaterea fumatului în unităţile de învăţământ şi în spaţiile adiacente acestora, activităţile specifice fiind prevăzute şi în „Planul de măsuri al Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita privind prevenirea şi combaterea fumatului în mediul şcolar, pentru anul şcolar 2019-2020”.

La controalele inopinate au participat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, ai liceelor, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita şi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita.

Au fost efectuate verificări în 17 unităţi de învăţământ din judeţ. Au fost depistaţi şase elevi: trei de la un liceu din Cristuru Secuiesc şi trei de la un liceu din Miercurea Ciuc, trei dintre aceştia fiind amendaţi, iar ceilalţi trei au primit avertismente.

„Membrii echipelor mixte consideră că aceste controale inopinate sunt necesare în continuare. În plus, câţiva directori ai unităţilor de învăţământ sunt de părere că aceste controale trebuie să aibă loc mai frecvent, deoarece ele reprezintă un sprijin în prevenirea şi combaterea fenomenului fumatului. Activităţi de prevenire, dar şi controale vor fi organizate şi pe parcursul semestrului al II-lea al anului şcolar 2019-2020”, se arată într-un comunicat de presă semnat de prefectul judeţului Harghita, Ion Proca.

În aceste activităţi sunt implicate următoarele instituţii: Instituţia Prefectului – judeţul Harghita, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” Harghita, Direcţia de Sănătate Publică, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.