Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Construcţie ilegală, descoperită într-o arie protejată de lângă Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 1 martie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Construcţie ilegală, descoperită într-o arie protejată de lângă Miercurea Ciuc
Construcţie ilegală, descoperită într-o arie protejată de lângă Miercurea Ciuc

Construcţie ilegală, descoperită într-o arie protejată de lângă Miercurea Ciuc

O construcţie ilegală a fost identificată, săptămâna trecută, de către comisarii de mediu într-o arie protejată din zona Cioboteni, aparţinând de municipiul Miercurea Ciuc. Construcţia nu era reglementată din punct de vedere al protecţiei mediului.

Potrivit unei informări a Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Harghita, descoperirea a fost făcută de comisari ca urmare a activităţii de teren a Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) – Serviciul Teritorial Harghita, fiind aplicate măsurile prevăzute de legislaţia în vigoare. Acţiunile de identificare a unor asemenea construcţii vor continua.

În cazul construcţiilor ilegale din interiorul ariilor protejate, conform Legii nr. 292/2018, amenda pentru persoane fizice începe de la 7.500 de lei, iar pentru persoanelor juridice de la 50.000 lei. Mai mult, se aplică şi sancţiunea complementară de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială. În cazul în care măsura desfiinţării nu se realizează, fapta constituie infracţiune şi sunt sesizate organele de cercetare penală. (Şt. P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.