Consiliul Judeţean Harghita a amplasat indicatoare de localitate bilingve la intrările în Valea Uzului | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 6 decembrie 2023
Home » Societate » Consiliul Judeţean Harghita a amplasat indicatoare de localitate bilingve la intrările în Valea Uzului
Consiliul Judeţean Harghita a amplasat indicatoare de localitate bilingve la intrările în Valea Uzului

Consiliul Judeţean Harghita a amplasat indicatoare de localitate bilingve la intrările în Valea Uzului

Consiliul Judeţean Harghita a amplasat, în această săptămână, indicatoare de localitate bilingve la intrările în Valea Uzului.Iniţial, judeţul Harghita a intabulat pe numele său, în cartea funciară, drumul judeţean care trece prin localitate, măsura nefiind contestată în instanţă de către nimeni în termenul legal.

Indicatoarele au fost montate într-o zonă pe care judeţul Bacău o consideră, la rândul său, ca fiind a sa. Indicatorul care marchează limita de la care începe judeţul Bacău se află la vest de zona marcată acum ca fiind cea de la care începe aşezarea, spre judeţul Harghita – precizează agenţia ungară MTI.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a afirmat că indicatorul care marchează limita de la care începe judeţul Harghita nu poate fi amplasat atâta timp cât locul exact al graniţei dintre cele două judeţe mai face obiectul unui litigiu, adăugând că indiferent de rezultatul alegerilor din 6 decembrie, UDMR nu ar trebui să încheie nici o alianţă care nu include şi soluţionarea situaţiei de la Valea Uzului.

Noile indicatoare au fost sfinţite de un preot catolic. Hajdu Gábor, candidat la alegerile de duminică pentru Camera Deputaţilor, a făcut o afirmaţie cu puternic iz naţionalist: el a spus că după ce în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive s-a reuşit clarificarea faptului că zona aparţine de comuna Sânmartin, trebuie marcată şi limita, astfel încât „cei care îşi bagă nasul aici şi sunt rău-intenţionaţi să ştie unde se află”.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.