Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Concurs de gătit la Ceaun Borsec Festival | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 26 februarie 2024
Home » Timp Liber » Concurs de gătit la Ceaun Borsec Festival
Concurs de gătit la Ceaun Borsec Festival

Concurs de gătit la Ceaun Borsec Festival

Invitaţie cu premii care aduc apetitul de participare

Festinul culinar şi muzical, Ceaun Borsec Festival, cu programe de cros montan, filme, dans, sport, expoziţii, circuit pentru biciclişti – vă invită şi la un concurs de gătit în ceaun între brazi şi izvoare de apă minerală din Staţiunea Borsec.

Concursul de gătit – Ceaun Borsec Festival – va începe la ora 9:00 pe 15 iulie şi se va încheia la ora 15:00, câştigăorii urmând a fi anunţaţi seara, pe scena mare a festivalului. Regulamentul de concurs şi formularul de înscriere pot fi găsite deja pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/CeaunBorsecFestival/

Premiile se vor acorda astfel: premiul I – 3.500 lei, premiul II – 2.500 lei, premiul III – 1.500 lei, premiul IV – un coş cu produse Fuchs.

Înscrierile la concurs se pot face până pe 10 iulie, ora 23:59, prin completarea formularului de înscriere de pe pagina evenimentului. Concurenţii vor trebui să achite o taxă de participare în valoare de 150 lei până la data de 15 iulie, ora 10:00.

Concursul constă în pregătirea, la alegere, a unui singur fel de mâncare, obligatoriu la ceaun (minimum 20 porţii).

Juriul format din 5 persoane va lua în considerare cel puţin următoarele aspecte: acurateţea şi coerenţa reţetei, modul de prezentare a ingredientelor şi al procesului de producţie, ingeniozitatea, aspectul produsului finit, respectarea folosirii ingredientelor şi a tematicii date şi, bineînţeles, gustul. Preşedintele juriului va fi cel considerat regele Ceaunului din România, Sanyi Pădurean – din partea restaurantului Papa la Sanyi, totodată şi co-organizator al festivalului Ceaun Borsec Festival. El l-a invitat în juriu pe Liviu Lambrino, concurent Master Chef din primele sezoane 2018 de gătit în Dubai, precum şi pe gastroblogera Aliz Janossy, redactorul şef al revistei gastronomice din Harghita, Bucătăria Secuiască.

Conform regulamentelor concursurilor internaţionale de gastronomie, ierarhia va fi stabilită de media aritmetică a punctelor acordate de fiecare membru al juriului.

Informaţii suplimentare despre concursul de gătit din cadrul Ceaun Borsec Festival se pot obţine de pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.