Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Concurs de atelaje canine la Băile Tușnad | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 16 aprilie 2024
Home » Sport » Concurs de atelaje canine la Băile Tușnad
Concurs de atelaje canine la Băile Tușnad

Concurs de atelaje canine la Băile Tușnad

Asociațiile Adventure și Green Zone din Băile Tușnad organizează în perioada 2-3 februarie cea de-a VII-a ediție a Cupei Băile Tușnad – Competiție de sprint cu atelaje canine. Prin acest eveniment, organizatorii doresc să adauge culoare în calendarul cultural și sportiv al orașului Băile Tușnad cu un eveniment de iarnă inedit.

Competiția se va desfășura pe baza categoriilor de concurs stabilite la nivel internațional. Categoriile de concurs sunt stabilite în funcție de numărul câinilor din echipă și rasa patrupedelor. Astfel, la competiția din Băile Tușnad, cei 20 de concurenți înscriși până în prezent vor porni în 5 categorii de concurs cu atelaje de 8, 4 și 2 câini. Ordinea de start va fi definitivată prin tragere la sorți cu ocazia ședinței tehnice și va fi publicată și pe pagina web și pe pagina de Facebook a evenimentului.

Înainte de competiția propriu-zisă, echipele se vor strânge la stake-aut, de unde vor merge pe rând la linia de start amplasată în vecinătatea pârtiei de schi din Băile Tușnad.

Competiția se desfășoară în două manșe, prima echipă va porni de la start sâmbătă, de la ora 11:00, iar duminică de la ora 10:00 și va parcurge unul dintre traseele de 10, 7,4 sau 5,8 km.

Fiind competiție de sprint, distanțele ce vor fi parcurse de atelaje sunt de 10, 7,4 și 5,8 km, în funcție de numărul de câini de la atelaj. În acest sport aceste distanțe nu sunt considerate foarte lungi, însă traseul ales este unul tehnic, care va pune la încercare atât musherii, cât și câinii.

Pentru buna desfășurare a competiției, organizatorii au un set de reguli și recomandări:

  • să veniți pregătiți de condiții outdoor de iarnă – adică să vă îmbrăcați bine;
  • să nu stați foarte mult în zona de Start – Finish, iar dacă sunteți acolo să nu intrați pe traseu;
  • vă rugăm să lăsați câinii să se pregătească de competiție, mai exact înainte de cursele propriu-zise să nu deranjați câinii (nici cu mângâieri), respectiv să nu intrați în zona de stake-out;
  • dacă decideți să plecați de la Start/Finish în alte zone, să nu mergeți pe drumul pe care trec și atelajele, ci lângă trasee (zăpada este destul de mare, recomandăm echipament adecvat de iarnă)
  • pe durata curselor vă rugăm să nu deranjați concurenții (adică să nu stați pe traseu, să nu strigați la câini etc.)
  • să lăsați acasă animalele de companie;
  • să-ți faci prieteni printre căței doar cu acordul musherului și să nu hrănești câinii;
  • să nu vii la competiție cu câinele tău sau, dacă vii, să-l ții întotdeauna în lesă și să te asiguri că nu ajunge între câinii înscriși în competiție;
  • estimăm că în ambele zile ale evenimentului zona pârtiei de schi va fi aglomerată, așadar vă recomandăm să lăsați mașinile în centrul stațiunii și să veniți până la pârtia de schi pe jos.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.