Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

CJPC Harghita a marcat Ziua Mondială a Consumatorilor prin mai multe acţiuni | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 17 aprilie 2024
Home » Societate » CJPC Harghita a marcat Ziua Mondială a Consumatorilor prin mai multe acţiuni
CJPC Harghita a marcat Ziua Mondială a Consumatorilor prin mai multe acţiuni

CJPC Harghita a marcat Ziua Mondială a Consumatorilor prin mai multe acţiuni

 Printre ele s-a numărat şi un concurs destinat elevilor din judeţ

Având în vedere că ziua de 15 martie marchează  ZIUA MONDIALĂ A DREPTURILOR CONSUMATORILOR, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita a organizat o serie de manifestări sub genericul „Informarea completă, corectă şi precisă a consumatorilor”.

Pentru popularizarea drepturilor consumatorilor şi în special a cadrului legislativ pentru asigurarea drepturilor consumatorilor de a fi informaţi complet, corect şi precis asupra caracteristicilor esenţiale ale produselor şi serviciilor, CJPC Harghita a desfăşurat acţiuni de informare a consumatorilor, prin distribuirea de pliante şi fly-ere în zone dens circulate, în magazine şi supermarket-uri.

Comisarii CJPC Harghita au participat la orele opţionale organizate în şcoli, aceştia participând des şi în cursul anului la aceste ore de curs.

CJPC Harghita, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, a organizat  Concursul Naţional pe teme de Protecţia Consumatorilor „ALEGE, ESTE DREPTUL TĂU”.

Etapa pe şcoală s-a organizat în perioada 1-12 martie 2015, iar etapa judeţeană în perioada 15-31 martie 2015. Tema concursului a fost „Dreptul consumatorilor la hrană sănătoasă”.

La concursul de desen dedicat claselor gimnaziale, câştigătorii au fost: locul I la clasele I-III – Adriana Ţepes Natea – Liceul „O.C. Taslăuanu” – Topliţa; locul I la clasele IV-VI – Cristian Cheşa – Liceul „O.C. Taslăuanu” – Topliţa.

La concursul destinat liceenilor, unde participanţii trebuiau să întocmească un eseu, câştigătoarea a fost Andreea Raluca Natea de la Liceul „Miron Cristea” din Subcetate. Aceasta va participa, în vară, la Eforie Sud, la faza naţională a concursului.

Sponsorul principal al acestui eveniment a fost SC ELAN TRIO SRL din Odorheiu-Secuiesc – supermarket-urile Merkur, concursul fiind susţinut şi de SC HARMOPAN SA. Aceştia au acordat diferite cadouri (în special vouchere de cumpărături) copiilor care au fost premiaţi în urma concursului la care au participat. Premierea a avut loc în ultima zi a lunii martie, la Liceul Tehnologic „Ioannes Caioni” din Miercurea-Ciuc.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.