Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cine dăruieşte şi primeşte | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 4 martie 2024
Home » Învățământ » Cine dăruieşte şi primeşte
Cine dăruieşte şi primeşte

Cine dăruieşte şi primeşte

O surpriză foarte frumoasă i-au făcut primarului comunei Gălăuţaş, Radu Ţăran, elevii claselor a VII-a şi a VIII-a de la Şcoala Gimnazială „Dumitru Gafton” din localitate. Surpriza a fost consumată deja în momentul în care am intrat şi noi – trei gazetari de la Informaţia Harghitei – în biroul primarului. La masa în jurul căreia de regulă se adună consilierii locali pentru a adopta hotărâri, de astă dată, acum erau alt fel de consilieri, mai tineri, mai frumoşi şi foarte veseli, erau şcolarii care, în frunte cu profesorul lor de muzică şi educaţie tehnologică, Oltean Mircea Sabin, veniseră să-l colinde de primar. Gestul copiilor de-al colinda pe primar denotă că persoana cea mai importantă din localitate a făcut ceva pentru binele şcolii şi pentru binele copiilor din comună. Se subînţelege, nu-i aşa?, faptul că colindătorii au primit pacheţele cu tot felul de bunătăţi, ceea ce nu se subînţelege şi se impune a fi spus este faptul că o mulţime de saci erau plini cu pacheţele care urmau să fie distribuite celorlalţi copii care nu au fost în ceata de colindători, precum şi prichindeilor de la grădiniţa din localitate.

Am profitat de întâlnirea cu profesorul de Educaţie Tehnologică pentru a afla ce înseamnă de fapt această pregătire. Ei bine, Educaţia Tehnologică – spunea profesorul – este o disciplină cu caracter general, înseamnă informaţii generale din opt domenii de activitate, elevii putând face cunoştinţă şi teoretic şi practic cu fiecare disciplină, cu aplicabilitate în viaţa reală, pentru ca, atunci când vor termina clasa a VIII-a, să ştie, cu aproximaţie, spre ce să se îndrepte, respectiv vor şti ce profil să-şi aleagă, evident şi cu îndrumarea profesorului şi dirigintelui.

În fine, surpriza primarului a fost şi a noastră, pentru că nu ne-am aşteptat să fim colindaţi şi, fie-mi permis să adaug faptul că surpriza a fost una foarte plăcută şi, în loc de cadou, le-am urat, şi o facem şi pe această cale, sărbători fericite şi binecuvântate!

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.