Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cinci intervenţii ale pompierilor militari într-o singură zi | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Societate » Cinci intervenţii ale pompierilor militari într-o singură zi
Cinci intervenţii ale pompierilor militari într-o singură zi

Cinci intervenţii ale pompierilor militari într-o singură zi

Două persoană electrocutate, un incendiu, intervenţii ale echipajelor SMURD

În cursul zilei de ieri, pompierii militari harghiteni au acţionat pentru gestionarea a şase situaţii de urgenţă; au fost înregistrate cinci solicitări pentru acordarea de prim ajutor, tot atâtea persoane adulte fiind asistate medical.

Potrivit biroului de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita, cea mai relevantă misiune din ultimele 24 de ore a fost cea din localitatea Stânceni, judeţul Mureş. Astfel, ieri, la ora 12:28, prin dispeceratul integrat ISU-SAJ Harghita, a fost solicitată intervenţia în cazul a două persoane care s-ar fi electrocutat în zona căii ferate. La faţa locului au acţionat de urgenţă echipajul SMURD din cadrul Gărzii de intervenţie nr. 2 Topliţa şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean din Topliţa. Din nefericire, în urma acestui incident, doi bărbaţi de 52, respectiv 22 de ani, au suferit arsuri. După acordarea asistenţei medicale de urgenţă, aceştia au fost preluaţi de echipajele medicale şi transportaţi la CPU a Spitalului Municipal Topliţa, pentru investigaţii suplimentare.

Alte patru intervenţii au constat în acordarea asistenţei medicale de urgenţă în cazul unei afecţiuni medicale şi a trei traumatisme, asistate de echipajele SMURD.

Aseară, în comuna Remetea, pompierii militari şi civili din cadrul Detaşamentului Gheorgheni şi SVSU Remetea au acţionat pentru stingerea unui incendiu produs la o casă. Ajunşi la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la coşul de fum şi era extins la peretele unei camere, pe o suprafaţă de aproximativ 3 mp. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, precum şi de protecţie a celorlalte camere învecinate, acesta fiind lichidat după aproximativ o oră.

Cauza probabilă a incendiului a fost efectul termic produs de coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 70.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la circa 1.500 lei.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.