CICLISM: Tanovitchii, lider după 3 zile în Turul Covasnei și Harghitei | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 septembrie 2023
Home » Sport » CICLISM: Tanovitchii, lider după 3 zile în Turul Covasnei și Harghitei
CICLISM: Tanovitchii, lider după 3 zile în Turul Covasnei și Harghitei

CICLISM: Tanovitchii, lider după 3 zile în Turul Covasnei și Harghitei

După ce stelistul Daniel Crista a câştigat prologul celei de-a 12-a ediţii a Turului Covasnei şi Harghitei, disputat, marți, la Sf. Gheorghe, îmbrăcând tricoul galben de lider al competiţiei, a urmat prima etapă a turului, supranumită „Etapa Castelelor”, care s-a derulat pe traseul Sf. Gheorghe-Tg. Secuiesc-Barolt-Belin-Sf. Gheorghe şi a măsurat 195 km. Victoria în etapă a revenit ucraineanului Igor Dementiev, de la clubul harghitean Novák Team, urmat de coechipierul său Andrii Brataschuk şi de italianul Nicolas Marini (MST Tina Focus).

Joi,în cea de-a treia zi, rutierii de la Team Novak au avut un final foarte bun, doi dintre cicliști clasându-se pe podiumul etapei secunde al Turului Ciclist al Covasnei și Harghitei. Startul etapei a avut loc la Sfantu Gheorghe, iar sosorea la Odorheiu Secuiesc, după ce rutierii au trecut prin Miercurea Ciuc și Gheorgheni.

Imediat după start au avut loc câteva tentative de atacuri, intr-unul dintre acestea moldoveanul Nicolae Bumbu și stelistul Victor Cosmin Marin agățându-se și căzând. Stelistul a avut mai mult de suferit, fiind transportat la spitalul din Miercurea Ciuc.

La Băile Tușnad, doi maghiari de la Epronex, Kiss Gergely și Szarka Gergely, au reușit să evadeze, avansul lor crescând după fiecare kilometru. Primul sprint al etapei a fost adjudecat de Kiss. În Miercurea Ciuc, avansul celor doi era de peste 3 minute în fața plutonului.

Prima cățărare, cea de la Izvoru Mureșului, a fost adjudecată tot de Kiss în fața lui Szarka și Oleksandr Prevar (Team Novak), însă din acest moment a început să scadă distanța dintre evadați și pluton. Înainte de Gheorgheni a mai avut un accident în care a fost implicat moldoveanul Andrei Sobennicov – el a și fost transportat la spital pentru investigații medicale. În cele din urmă, sprintul de la Gheorgheni a fost câștigat de Szarka.

La Joseni s-a consemnat un nou atac în pluton, trei cicliști reușind să evadeze și să-i ajungă din urma pe cei doi unguri, care, în acxel moment, se aflau la conducerea cursei. Cățărarea de pe Pasul Liban a fost caștigată de Prevar în fața lui Kiss și Szarka, iar la coborare ucraineanul a reușit să impună un avans în fața celor doi maghiari. Echipa Team Novak a lucrat foarte eficient, echipa continentală din Miercurea Ciuc a reușit să plaseze încă doi rutieri în fața cursei, unde s-a format un grup de patru ciclisti: Prevar, Nicolae Tanovitchii, Andrij Brataschuksi Kiss Gergely.

Sprintul final de la Odorheiu Secuiesc s-a decis între cei patru evadați, iar câștig de cauză a avut Prevar, care s-a impus în fața lui Tanovitchii și Kiss, iar Tanovitchii a devenit liderul cursei.

În clasamentulk general, Tanovitchi e urmat de ucrainenii Prevar și Bratashchuk (la o secundă). Cel mai bine clasat romând este Daniel Crista, pe locul 5, la aproape 3 minute de lider.

Astăzi se desfășoară a 3-a etapă, pe traseul Odorheiu Secuiesc – Praid – Pasul Bucin – Gheorgheni – Pasul Liban – Vlăhița – Miercurea Ciuc (190,8 km).

Turul se va încheia mâine seară, în centrul municipiului Miercurea Ciuc.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.