CICLISM: Avem un tur, cum procedăm | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 11 decembrie 2023
Home » Sport » CICLISM: Avem un tur, cum procedăm
CICLISM: Avem un tur, cum procedăm

CICLISM: Avem un tur, cum procedăm

În urmă cu câţiva ani, în judeţul Harghita a apărut un tur la ciclism, competiţie ce a ajuns, în aceste zile, la numărul 8. După primele 7 ediţii, organizatorii n-au învăţat nimic în ceea ce priveşte mediatizarea acestui tur, astfel că s-au mulţumit doar să-i pună denumirea de secuiesc şi… cam atât. Iar pentru exemplificare voi lua o altă competiţie de ciclism, tot din România: Turul Sibiului la ciclism.

1. Ce face o persoană care are la dispoziţie un calculator, când vrea să afle amănunte despre un eveniment? Intră pe google şi caută acel eveniment. Am încercat şi eu acest lucru, iar rezultatul îl vedeţi în imaginea alăturată. Dacă la căutare introducem „turul ţinutului secuiesc la ciclism”, primul rezultat este o pagină de Facebook; în schimb, dacă căutăm după „turul Sibiului la ciclism”, primul rezultat e pagina de Internet a acestui eveniment.

Aşadar, spre deosebire de sibieni, ciucanii n-au putut să pună la dispoziţie nici măcar o pagină de Internet.

2. Intrăm pe pagina de Internet a Turului Sibiului şi găsim prezentarea echipelor, hărţi ale traseelor, imagini, adică tot ce trebuie pentru un eveniment care se respectă.

Intrăm pe site-ul Turului Ţinutului Secuiesc la ciclism… pardon, nu mai intrăm pentru că nu l-am găsit.

3. Chiar dacă un eveniment se anunţă cu zile şi săptămâni înainte, despre acest tur la ciclism primul comunicat (dar nu trimis de organizatori) ne-a ajuns miercuri seara, adică după deschiderea festivă şi înainte cu o zi de start.

4. Cu o asemenea abordare mediatică să nu mire pe nimeni dacă evenimentul nu este cunoscut în rândul iubitorilor de ciclism din ţară. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.