Celebrarea Centenarului Vânătorilor de Munte şi a 25 de ani de la înfiinţarea Marii Unităţi din Miercurea-Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 30 septembrie 2023
Home » Societate » Celebrarea Centenarului Vânătorilor de Munte şi a 25 de ani de la înfiinţarea Marii Unităţi din Miercurea-Ciuc
Celebrarea Centenarului Vânătorilor de Munte şi a 25 de ani de la înfiinţarea Marii Unităţi din Miercurea-Ciuc

Celebrarea Centenarului Vânătorilor de Munte şi a 25 de ani de la înfiinţarea Marii Unităţi din Miercurea-Ciuc

În cadrul activităţilor omagiale dedicate sărbătoririi a 25 de ani de la înfiinţarea Marii Unităţi de Vânători de Munte şi celebrării Centenarului – 100 de ani de la înfiinţarea primelor trupe de vânători de munte, Brigada 61 „General Virgil Bădulescu” organizează un simpozion şi lansarea cărţilor omagiale Elita spaţiului alpin românesc şi Enciclopedia Vânătorilor de Munte. Evenimentul are loc în Sala Amfiteatru a Cercului Militar din Miercurea-Ciuc, joi, 13 octombrie 2016, începând cu ora 17:30.

Vineri, 14 octombrie, între orele 11:00-15:00, Brigada 61 Vânători de Munte „General VIRGIL BĂDULESCU” organizează pe platoul din faţa Prefecturii judeţului Harghita activităţi omagiale dedicate sărbătoririi a 25 de ani de la înfiinţarea Marii Unităţi de Vânători de Munte şi celebrării Centenarului Vânătorilor de Munte – 100 de ani de la înfiinţarea primelor trupe de vânători de munte.

Vor fi organizate standuri interactive de prezentare a armamentului, tehnicii şi materialelor specifice din dotarea vânătorilor de munte.

Începând cu ora 12:30 se va desfăşura ceremonia militară şi religioasă în cadrul căreia va avea loc decorarea Drapelului de Luptă al Marii Unităţi, urmată de defilarea personalului, tehnicii din dotare şi a unui detaşament hipo.

Activităţile vor continua cu un concert de muzică de fanfară susţinut de Muzica Militară.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.