Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Ce tip de șemineu să alegeți pentru casa voastră? | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Economic » Ce tip de șemineu să alegeți pentru casa voastră?
Ce tip de șemineu să alegeți pentru casa voastră?

Ce tip de șemineu să alegeți pentru casa voastră?

Înainte să începeți să visați la marshmallows și ciocolată caldă în fața șemineului, va trebui să decideți ce tip de șemineu este potrivit pentru casă și pentru buzunarul vostru. Iată ce ar trebui să luați în considerare înainte de a face alegerea.

Semineu pe lemne

Deși multi ar opta în primă fază pentru șemineu sau soba pe lemne, este bine de știut că acestea necesită o întreținere constantă – și nu doar focul în sine, ci și coșul, care trebuie curățat cel puțin o dată pe an.

Când frigul îți bate la ușă, este bine să ai un șemineu în casă care să păstreze căldura chiar și după ce focul s-a stins. Sistemul de stocare a căldurii montat în partea de sus a șemineului sau a sobei (pe produsele specificate) vă permite să prelungiți încălzirea până la 12 ore după ce ultimul lemn a fost pus pe foc.

Șemineele pe gaz

Șemineele pe gaz sunt super-eficiente, oferind senzația de ardere a lemnului, fără alte griji. În cazul acestora nu vorbim de lemne, nici foc și nici întretinere anuală a coșului de fum. Un semineu gaz este ideal pentru cei care doresc luxul unui foc dar cu confort modern și preferă o opțiune de șemineu mai ecologică. În funcție de model (și de bugetul dvs.), ele pot fi de asemenea echipate cu telecomenzi, termostate programabile și cronometre.

Argumente pro și contra:

Ușoare și convenabile.

Instalarea presupune costuri mai ridicate.

Șeminee electrice

Șemineele electrice au apărut pentru prima dată pe piață în anii ’80. Opțiunile sunt numeroase și devin din ce în ce mai realiste. Dacă preocuparea dvs. principală este estetica, este posibil ca acestea să nu fie alegerea potrivită, însa există și argumente solide pe care ar trebui să le luați în considerare. Șemineele electrice sunt extrem de accesibile, sunt portabile, excelente pentru spații mici și nu necesită instalare specială.

Termoșemineele

Cei care aleg pentru locuința lor un termoșemineu, se bucură de eleganța și farmecul unui șemineu adevărat, împreună cu funcționalitățile și caracteristicile practice ale unei centrale  termice.

Un avantaj major al termoșemineelor, este că apa caldă produsă este stocată într-un boiler, numit puffer, de acolo fiind distribuită în instalație, încălzind toate încăperile din locuință.

Alegerea oricărui șemineu din cele menționate, trebuie făcută în cunoștință de cauză, analizând cu atenție atât avantajele cât și dezavantajele lor. Pentru siguranța dvs., atunci când trebuie să instalați un șemineu de orice tip, vă recomandăm să apelați la ajutorul specialiștilor Seminee Sibiu, parte a grupului PEFOC.ro

 

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Recomand cu incredere echipa din Sibiu, deoarece si eu am montat cu ei un semineu pe lemne si au dat dovada de profesionalism. Plus de asta au o gama foarte mare de produse si chiar ai de unde alege. Cum spun si ei: Noi facem tot , tu pui pe foc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.