Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cât de mare este interesul locuitorilor din Harghita pentru flori şi cât de profitabilă este industria florilor în judeţ? | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 22 mai 2024
Home » Economic » Cât de mare este interesul locuitorilor din Harghita pentru flori şi cât de profitabilă este industria florilor în judeţ?
Cât de mare este interesul locuitorilor din Harghita pentru flori şi cât de profitabilă este industria florilor în judeţ?

Cât de mare este interesul locuitorilor din Harghita pentru flori şi cât de profitabilă este industria florilor în judeţ?

Atât românii, cât şi maghiarii iubesc sărbătorile şi obişnuiesc să profite din plin de ocaziile speciale pentru a oferi daruri persoanelor dragi. Şi care este cel mai sigur cadou cu care se pot face surprize frumoase? Florile, evident! Florăria online Floria.ro a realizat o cercetare pentru a afla cât de interesaţi sunt locuitorii din judeţul Harghita de aceste lucruri, dar şi cât de prosper este domeniul pe piaţa afacerilor la nivel local.

Utilizând volumele de căutări înregistrate în mediul online în ultimele 24 de luni, specialiştii Floria.ro au monitorizat interesul locuitorilor din judeţul Harghita pentru flori. Din studiu reiese faptul că aceştia caută pe Google cel mai adesea trandafiri, pe următoarele poziţii fiind orhidee şi lalele. Din acest punct de vedere, Harghita se află pe locul 2 în topul judeţelor cu cele mai mari creşteri, după Bucureşti. Clasamentul complet al florilor preferate de locuitorii din Harghita este următorul: 1. Trandafiri; 2. Orhidee; 3. Lalele; 4. Bujori; 5. Hortensii; 6. Crini; 7. Crizanteme; 8. Gerbera; 9. Frezii; 10. Garoafe.

În România, cererea anuală este de 120 de milioane de fire, dintre acestea doar 47 de milioane fiind produse în ţară. Celelalte 73 de milioane sunt importate din ţări precum Olanda, Ungaria, Turcia şi chiar Thailanda.

Cu ajutorul datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, reprezentanţii Floria au analizat modul în care a evoluat numărul hectarelor cultivate cu flori în judeţul Harghita. Spre deosebire de alte judeţe din ţară, pentru Harghita nu există informaţii oficiale despre acest lucru în ultimii doi ani.

Un alt element cheie al analizei de piaţă este şi numărul firmelor din Harghita care au ca obiect de activitate producţia şi comercializarea de flori. La sfârşitul anului 2015, în Harghita existau 37 de companii, în condiţiile în care la nivel naţional funcţionau peste 2.350 de întreprinderi.

„Florile sunt, de departe, cel mai accesibil tip de cadou. Fie că e vorba despre un buchet simplu, dar de efect, fie că ne referim la un aranjament sofisticat şi spectaculos, cu siguranţă va surprinde plăcut persoana care îl primeşte”, a declarat Marina Popescu, director general Floria.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.