Cartea anului în judeţul Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 iulie 2024
Home » Cultură » Cartea anului în judeţul Harghita
Cartea anului în judeţul Harghita

Cartea anului în judeţul Harghita

 Ieri, la Biblioteca Judeţeană, s-a lansat Programul judeţean bilingv de promovare a lecturii

Programele culturale ale Bibliotecii Judeţene „Kájoni János” în anul 2015 se reunesc sub genericul Anul lecturii în judeţul Harghita, urmărind scopul dezvoltării competenţelor de lectură ale cititorilor de toate vârstele.

În cadrul ediţiei a XI-a a Zilelor judeţului Harghita, Biblioteca Judeţeană „Kájoni János” a organizat, cu sprijinul Consiliului Judeţean Harghita, ieri, 18 mai 2015, evenimentul de lansare a programului CARTEA ANULUI ÎN JUDEŢUL HARGHITA, pentru desemnarea cărţii beletristice favorite a cititorilor din judeţ.

Pentru evenimentul de lansare, membrii clubului de lectură şi bibliotecarii de la Biblioteca Judeţeană au pregătit prezentări de carte şi recomandări de lectură.

Începând cu 18 mai şi până în noiembrie 2015, cititorii din judeţ sunt invitaţi să voteze cartea preferată.

Regulamentul jocului este foarte simplu:

Participanţii vor vota două cărţi beletristice preferate, cu precizarea titlului şi a autorului: un roman îndrăgit din literatura maghiară sau literatura română (la alegere) şi un roman din literatura universală. Toţi participanţii vor putea vota deci două cărţi preferate.

Posibilităţi de votare:

Puteţi vota on-line, pe site-ul Bibliotecii Judeţene „Kájoni János”, prin click pe meniul CARTEA MEA PREFERATĂ. Aici veţi putea completa titlul şi autorul operelor preferate.

Aveţi posibilitatea să votaţi şi în bibliotecile publice din judeţul Harghita, prin completarea şi predarea formularului.

Programul Cartea anului se va încheia în noiembrie anul curent. În cadrul festivităţii de încheiere a programului, care va avea loc în luna decembrie 2015, vom desemna cărţile cele mai îndrăgite în rândul cititorilor din judeţ. Cei care au participat la joc vor fi premiaţi cu cărţi, prin tragere la sorţi. Lista câştigătorilor va fi publicată în presa locală.

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.