Care sunt beneficiile unui termoșemineu? | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 23 septembrie 2023
Home » Economic » Care sunt beneficiile unui termoșemineu?
Care sunt beneficiile unui termoșemineu?

Care sunt beneficiile unui termoșemineu?

Un șemineu poate aduce un plus frumos în casa dvs., indiferent dacă vă bucurați de dansul romantic al flăcărilor sau de căldura focului într-o seară rece.

Pe piața de astăzi, există literalmente sute de modele și variante din care puteți alege. În timp ce motivul fiecăruia pentru alegerea unui semineu este diferit, multe persoane își achiziționează un șemineu pentru capacitatea lui de a fi utilizat ca aparat de încălzire. Printre șemineele care pot fi utilizate ca principala sursă de căldură, se numără termoșemineele.

Ce este acela un termosemineu?

Este un echipament de încălzire, un focar realizat de obicei din fontă sau oțel, dotat cu schimbător de căldură pentru producerea agentului termic, a cărui căldura se transferă în încăperi, prin intermediul caloriferelor. Aceasta se traduce în posibilitatea încălzirii întregii case, distribuirea aerului spre camere făcându-se printr-o tubulatură izolată.

Termoșemineele nu prezintă sisteme convective (fumuri), cum este cazul sobelor, ci doar focar și coș. Materialele din care sunt realizate termoșemineele pot varia de la plăci de ghips, la cărămidă sau chiar tablă metalică.

Care sunt beneficiile unui termoșemineu?

– termoșemineele beneficiază de o tehnologie avansată de fabricare, menținând o temperatură constantă în fiecare cameră a locuinței;

– datorită radiației și convecției, efectul de încălzire în spațiul în care se montează termoșemineul, se resimte după doar 12-15 minute de la aprinderea focului;

– un alt avantaj major al termoșemineelor este faptul că acestea pot fi alimentate cu orice tip de combustibil solid: de la lemne, la crengi, până la cărbuni. Recomandarea noastră, pentru o mai bună funcționare este să folosiți doar lemne uscate. Șemineul și cosul de fum pot suferi avarii din cauza depunerii gudronului generat de arderea lemnelor verzi;

– îndeplinesc rolul estetic în camera în care sunt instalate;

– sunt eficiente, ecologice și economice;

– instalate corect, acestea pot funcționa în orice condiții meteo, fiind sigure chiar și în condiții extreme, prin intervenția sistemului de securitate;

– se montează ușor în orice încăpere care beneficiază de acces la coș de evacuare. De reținut este faptul că montarea coșurilor se realizează de către o persoană autorizată și profesionistă, fiind necesară respectarea reglementărilor tehnice de specialitate în vigoare.

Pentru servicii de montaj cos de fum și șeminee de calitate, apelați cu încredere la echipa noastră, echipa PEFOC.ro
Dacă vreți să vă încălziți întreaga casă, dar și să vă bucurați de experiența poveștilor spuse în fața șemineului, alegeți cu încredere șemineele noastre. Transformați-vă căminul într-un loc primitor și călduros, la propriu.

 

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Cu ajutorul unui puffer termosemineul poate mentine aceeasi caldura pe o perioada indelungata de timp spre deosebire de un semineu pe aer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.