Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Campionatul Național de Winter Triathlon, la Harghita Băi | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 12 aprilie 2024
Home » Sport » Campionatul Național de Winter Triathlon, la Harghita Băi
Campionatul Național de Winter Triathlon, la Harghita Băi

Campionatul Național de Winter Triathlon, la Harghita Băi

  • Înscrierile se fac până pe 23 februarie

Săptămâna viitoare, pe 25 și 26 februarie, Harghita Băi va fi gazda Campionatului Național de Winter Triathlon, la această competiție fiind așteptați să participe și Maria Rășină și Viorel Pălici, care chiar astăzi au terminat o etapă de cupă europeană pe locul 3, respectiv 6, dar și ciucanul Robert Tămârjan, multiplu campion național, european și mondial de paratriathlon și duathlon.

Evenimentul de săptămâna viitoare a fost prefațat de o conferință de presă care a avut loc astăzi, la aceasta participând primarul municipiului Miercurea Ciuc, Korodi Attila, și președinții celor două cluburi implicate în organizare: Miklós Edit (Asociația Olimpik), Koncz Alexandru (Clubul Sportiv VO2MAX).

Koncz Alexandru spunea că distanțele sunt unele medii, dar traseul nu este foarte ușor datorită diferenței de nivel. La triathlon vor fi o probă de alergare, una de ciclism, iar la final cea de schi fond. La duathlon, concurenții vor începe cu alergarea, apoi vor trece la bicicletă și vor termina tot cu o alergare.

În ceea ce privește înscrierile, Koncz Alexandru spunea că acestea sunt deschise până marți, 23 februarie, la miezul nopții. Pot participa doar cei legitimați la Federația Română de Triathlon. Totuși, cei care nu sunt legitimați pot obține în scurt timp o licență, valabilă timp de un an și cu care pot concura în perioada respectivă, accesând site-ul triathlonromania.ro/licentiere/. Înscrierile se fac tot on-line, pe site-ul racehub.ro/register/wintertri2021, taxa de participare fiind de 70 de lei.

Referindu-se la traseu, Miklós Edit, fostă schioare de performanță, cu participări la Jocurile Olimpice, spunea că prima probă de alergare se va desfășura în Pasul Tolvajos, pe un circuit de 1 km și care are o diferență de nivel de 20 metri. Concurenții vor fi nevoiți să parcurgă între două și 5 ture, în funcție de categoria la care participă. Traseul de ciclism are o lungime de 5,8 km, cu o diferență de nivel de 330 de metri.

Pentru participanții la triathlon, proba de schi fond se va desfășura pe un circuit cu o lungime de 1 km și o diferență de nivel de 20 de metri, sportivii fiind nevoiți să parcurgă între 2 și 5 ture. Iar pentru cei de la duathlon, circuitul ultimei probe de alergare va avea un km și o diferență de nivel de 30 de metri.

Cu detalii suplimentare despre acest eveniment vom reveni săptămâna viitoare în pagina de sport a ziarului nostru, precum și pe pagina de Internet a publicației.

LIVIU CÂMPEAN

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.