Campanie de reciclare a deşeurilor desfăşurată în 16 localităţi din judeţ | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 30 septembrie 2023
Home » Agricultură/Ecologie » Campanie de reciclare a deşeurilor desfăşurată în 16 localităţi din judeţ
Campanie de reciclare a deşeurilor desfăşurată în 16 localităţi din judeţ

Campanie de reciclare a deşeurilor desfăşurată în 16 localităţi din judeţ

Astăzi debutează o amplă campanie de reciclare a deşeurilor, aceasta urmând să se întindă pe durata a 5 zile şi să fie prezentă în 16 localităţi din zona Ciucului.

Ineditul acesteia constă în faptul că cei care vor scăpa de deşeuri vor primi vouchere de cumpărături.

Se poate preda orice tip de plastic, dar nu se vor accepta deşeuri cu reziduuri şi cele provenite din dezmembrări auto.

Dintre ambalajele făcute din aluminiu se acceptă cutiile curate de băuturi (doze de bere sau de sucuri), dar vor fi refuzate cele de conserve sau de lapte praf.

În privinţa hârtiei, nu se va accepta cea murdară cu resturi alimentare sau alte impurităţi, şerveţelele folosite sau cutiile de carton de la lapte şi alte băuturi. În schimb, se vor preda ziare, reviste, pliante, cărţi, carton ondulat, hârtie de ambalaj şi cutii de carton în stare uscată.

Tot în cadrul acestei campanii de reciclare, locuitorii şi firmele pot scăpa şi de sticle. La punctele amenajate se vor putea preda borcane curate, sticle de apă, de băuturi alcoolice şi de sirop, chiar şi sticle de parfum.

Pentru fiecare 5 kg de deşeuri predate se va acorda câte un voucher de cumpărături de 3 lei, ce va putea fi folosit în reţeaua de magazine Amigo. De asemenea, în schimbul navetelor de bere sau de apă se vor da două vouchere.

 Unde şi când se pot preda deşeurile?

În Miercurea Ciuc, campania se va întinde pe durata a două zile – astăzi şi mâine, între orele 10:00 şi 17:00. Punctele de colectare a deşeurilor vor fi amenajate pe strada Braşovului (vizavi de gară), strada Poienii (la intersecţia străzilor Pârâului şi Izvorului), strada Lunca Mare (pe locul unde se amenajează cortul circului), Şumuleu-Ciuc (peste drum de Casa de copii), în curtea Galeriei de artă „Nagy Imre” şi pe Bulevardul Frăţiei (în parcarea aflată la intrarea în Aleea Copiilor).

Pe 25 septembrie, campania se va muta în localităţile Ciceu, Racu, Siculeni, Mihăileni şi Lueta. Miercuri, pe 26 septembrie, locuitorii din Sâncrăieni, Ciucsângeorgiu, Sântimbru, Sânsimion şi Sânmartin vor putea scăpa de deşeuri. Iar în ultima zi, pe 27 septembrie, puncte de colectare se vor amenaja în Păuleni-Ciuc, Leliceni, Cozmeni, Tuşnad Sat şi Plăieşii de Jos. În toate cele 15 localităţi rurale, centrele de colectare vor fi situate în centrul comunei şi vor funcţiona între orele 10:00 şi 17:00.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.