Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Campanie de informare pentru asociațiile de proprietari | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 27 mai 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Campanie de informare pentru asociațiile de proprietari
Campanie de informare pentru asociațiile de proprietari

Campanie de informare pentru asociațiile de proprietari

Consiliul Județean Harghita invită reprezentanții asociațiilor de proprietari din Miercurea-Ciuc la dezbateri privind proiectul Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Harghita (SMID).

În cadrul acestor întâlniri, asociațiile de proprietari vor afla despre istoricul proiectului SMID, despre stadiul acestuia, despre importanța colectării selective, despre compostare și despre reglementarea gestionării deșeurilor. În cadrul evenimentelor va fi supus dezbaterii și Regulamentul serviciului de salubrizare al localităților membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sistemul integrat de management al deșeurilor” Harghita. Tot în cadrul acestor întâlniri vor fi distribuite publicațiile proiectului și mai multe afișe pentru fiecare asociație de proprietari pentru a fi expuse la avizierele asociațiilor.

Având în vedere numărul mare al asociațiilor de proprietari din municipiul Miercurea-Ciuc, dezbaterile vor avea loc în patru etape. Pe 30 martie sunt așteptați reprezentanții asociațiilor din zona centrală a orașului și din zona gării. Pe 4 aprilie este rândul asociațiilor din Cartierele Spicului și Lunca Mare să participe la dezbateri. Pe 5 aprilie urmează cei din Cartierul Patinoarului, iar pe 6 aprilie reprezentanții asociațiilor din Cartierul Tudor. Întâlnirile vor fi organizate la sediul Consiliului Județean Harghita, începând cu ora 17:00.

Proiectul Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Harghita este co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională și este realizat în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013, având o valoare aproximativă de 164 milioane lei. Din această sumă, 70,5% este finanțare din fonduri europene, 14,2% din fonduri guvernamentale, iar 15,3% din bugetul propriu al Consiliului Județean Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.