Bucuria copilăriei la Bilbor | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 8 decembrie 2023
Home » Societate » Bucuria copilăriei la Bilbor
Bucuria copilăriei la Bilbor

Bucuria copilăriei la Bilbor

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Andrei, Episcopul Covasnei şi Harghitei, în perioada 16-20 august s-a desfăşurat în comuna Bilbor a treia ediţie a taberei de vară „La poalele Călimanilor”, eveniment organizat de către Asociaţia Filantropia Bilbor cu sprijinul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Călimani Giurgeu, având ca parteneri: Episcopia Covasnei şi Harghitei, Protopopiatul Ortodox Călimani, Parohia Ortodoxă Română Bilbor, Asociaţia JoyCamps România, Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, Şcoala Gimnazială „O.C. Tăslăuanu” din Bilbor, Centrul de Plasament Bilbor, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă din Bilbor.

La această tabără a participat un număr de aproximativ 200 de tineri, din comuna Bilbor şi din împrejurimi. Activităţile au fost realizate sub îndrumarea tinerilor animatori socio-educativi de la Asociaţia JoyCamps Romania, coordonaţi de către teologul Marian Dumitru Rugină.

Activităţile şi atelierele la care au participat tinerii în cele cinci zile ale taberei au avut ca scop întărirea comuniunii, a respectului faţă de sine şi a iubirii faţă de aproapele. Multitudinea jocurilor de cunoaştere şi de team building, precum buturuga încrederii sau schiurile de vară, alături de atelierele tematice diversificate au făcut o vacanţă mai bună tuturor.

Momentul solemn al taberei a fost participarea la Sfânta Liturghie, la care s-au împărtăşit toţi participanţii. Mesajul chiriarhului locului a fost adus de către părintele consilier Vlad Ganea.

Fiecare zi din tabără a adus noi şi noi surprize pentru participanţi. Organizatorii taberei au beneficiat de sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, pentru a arăta copiilor pericolele la care se supun dacă nu respectă regulile de utilizare a focului în aer liber, precum şi procedurile pe care trebuie să le urmeze în caz de cutremur sau de inundaţie. Bucuria a fost şi mai mare când cadrele militare ale Brigăzii 61 Vânători de Munte au venit în mijlocul nostru pentru a ne prezenta câteva aspecte ale vieţii militare alături de o mică parte din armamentul ce se află în dotare. Pe această cale dorim să aducem mulţumiri domnului inspector şef Stelian Cimpoeşu de la ISU Harghita şi domnului colonel Florin Stan, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte.

Ca în fiecare an, cele mai aşteptate momente au fost focul de tabără şi drumeţia. Fiecare participant a primit o felie de tort din tortul taberei şi au cântat cântece patriotice şi populare.

Festivitatea de încheiere a taberei a fost una emoţionantă, prezentându-se filmul taberei şi înmânându-se diplomele de participare.

Nădăjduim că această tabără a fost de folos tinerilor participanţi şi aşteptăm cu nerăbdare să ne revedem şi anul viitor, la a patra ediţie.

Alexandru APOSTOL

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.